Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПИСАО ЈОЈ ПЕСМУ КРОЗ СУЗЕ, НА КАФАНСКОЈ САЛВЕТИ: Чувени певач свој највећи хит посветио Силвани

Зоран Калезић, певач чија је каријера је била дужа од 50 година имао је прилике да сарађује са многим колегама.

1706790589_18441_silvanaarmenulic0205201401_f.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Један од оних са којима је почео био је и Тома Здравковић, а током живота су постали и блиски пријатељи.

Зоран је једном приликом казао и да га је Тома замолио да баш он одржи говор на његовој сахрани.

"Када је одлазио мој кум Тома, рекао ми је: ‘Немој да ке*ају тамо о мени, ти ћеш да се опростиш од мене. Ти ћеш да кажеш нешто’. Каква је то почаст. Каква је то обавеза. Тада сам се опростио од Томе, тад сам схватио да одлази човек који је желио да оде, он више није желио овоземаљски живот и принципе које му доктори задају. Није смио да пуши и пије алкохол. Жао ми је што више нема људи као што су Тома, Шабан… Њих не треба жалити јер су себе направили бесмртним. Док год траје музика трају и они“, открио је певач својевремено.

Осим са Томом, близак је био и са прерано преминулом Силваном Арменулић. На почетку каријере му је управо ова колегиница помогла, а колико ју је поштовао говори и чињеница да је свој хит  “Једној жени које нема више”, посветио њој.

Једном приликом је открио и како је настала ова песма. Наиме, након Силванине смрти Зоран се затекао и једној кафани, а певачица је певала једну од њених најпознатијих песама „Ноћас ми срце пати“. Кроз сузе је узео салвету и написао текст своје нумере. Ипак, није желио да је одмах објави већ је сачекао две године, како би доказао да није искористио тренутак медијске пажње.

Песма је освојила прву награду 1978. године на чувеном фестивалу Илиџа, а Зоран је тек касније открио да је Силвана била инспирација за његове стихове.

"Била је велика дама, лафица, изванредан певач. Таква особа се рађа једном у 100 година“, причао је Зоран Калезић о Силвани.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas