· · Коментари: 0

Заменила град селом, штикле чизмом: ЛЕПА ГЛУМИЦА УЗГАЈА ПАРАДАЈЗ НА НЕОБИЧАН НАЧИН, не користи земљу, а добија укусан плод (ФОТО)

Наша глумица Марија Петронијевић опет се похвалила новим расадом. Сад је реч о посебној сорти зелене салате...

1685955904_Marija-Petronijevic-ig.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/петронијевиц.марија

Прелепа Марија Петронијевић, коју сви памтимо као докторку Ивану из култне серије "Село гори, а баба се чешља", пре неколико година град је заменила селом у ужива у садњи нових биљака. Тако је успела да одгаји, чак, и пињоле, а потом је одлучила да проба и нову сорту зелене салате.

Наиме, родном селу Висибабе направила је свој рај на земљи, где ужива са својом породицом. Окружена је прелепом природом, домаћим животињама и садницама о којима брине са пуно љубави и посвећености.

О каквој салати је реч?

Заправо, ради се о сорти "Лолла Роса", која је веома занимљива због изгледа листова црвене боје и коврџавих ивица.Не формира главице, а нутриционисти је веома цене, јер садржи веће количине витамина А и Ц, као и гвожђе, калијум и влакна. Процењује се да има 100 пута више антиоксиданаса него обична зелена салата.

Осим тога, код Марије у башти можете видети и три врсте босиљка: Геновесе, Греен Глобе, и Пурпле. Али и симље које опојно мирише.

- Дуја, која пикира смиље, каже да опојно мирише, и да никада није до сада осетила тај мирис. На земљи је лаванда, такође сејана из семена -истакла је Марија.

Поред тога, успешно је одгајила и саднице питомог кестена.

Глумица несвакидашње лепоте експериментише ове године и са парадајзом који је посађен у шљунак.

- На фотографији је приказана сорта парадајза који је посађен у шљунак. Испод шљунка нема земље, даке само је шљунак. Парадајз се храни водом која по принципу плиме и осеке испуњава простор у који је сађен, али тако да се вода са храњивим материама не задржава дуже него што је потребно да би корен билљке могао да дише, али опет довљно често, да би храњиве материје могле да буду доступне биљци да несметано расте. Код неких је парадајз одавно земтнуо плодове - истакла је глумица и додала:

- Мој је још увек мали и веровано ће бити проблема са опрашивањем и температурама које долазе, али сваки покушај, па и овај, има као последицу још нешто: знање и искуство, које има немерљлву врености, посебно ако смо у могућности да их применимо и пренесемо. Сорта парадајза је златна медаља, која је иначе жуте боје, али остаје да видимо у шта ће да порасте - закључила је Марија.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.