Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАШЕГ ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА ХУЛИГАНИ ПРЕТУКЛИ ДО СМРТИ: Молио је "да се ови млади људи не хапсе"

Максимовић је до последњег момента одбијао да идентификује нападаче, тражећи "да се ови млади људи не хапсе".

1700223681_116499_147937966263877_ls.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Пре 23 године, Драгана Максимовића Максу, претукли су хулигани, а он је након два месеца преминуо.

Славни глумац претучен је 18. новембра 2000. у некадашњем ресторану "Бели град" јер су хулигани, након изгубљене утакмице, због његове тамније пути помислили да је припадник ромске националности, што им је био довољан разлог за овај зверски напад.

Макса је био астматичар, дијабетичар и оперисан од катаракте, па им се није супротставио како би заштитио свеже оперисано око. Власник ресторана није притекао у помоћ госту у невољи, већ их је све истерао на улицу, где је настављено немилосрдно ударање глумца наочиглед пролазника, који су окренули главу од беспомоћног суграђанина.

Након што су насилници побегли са лица места, Драгана је рођак одвезао у Ургентни центар, где су установљени преломи бутне кости и карлице. Почетком фебруара он је пао у кому из које се никада није пробудио.

Максимовић је до последњег момента одбијао да идентификује нападаче, тражећи "да се ови млади људи не хапсе", те младићи који су заслужни за његову смрт до данас нису идентификовани.

На месту на ком се догодио инцидент постављена је спомен-плоча посвећена овом глумцу.

Максимовић је током каријере остварио више од 60 улога у позоришту и телевизији, а свима је добро познат из филмова: "Петријин венац", "Шмекер", "Време чуда", "Последњи круг у Монци", "Ране", "Пад Италије", "Нож", "Ми нисмо анђели", "Црни бомбардер", "Стршљен", "Лепа села лепо горе", као и серија "Отписани", "Приче из мајсторске радионице", "Горе-доле".

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas