Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"НЕ КУНИ МЕ МИЛА МАЈКО" Кад је Глоговац изговорио ове речи цела СРБИЈА ЈЕ ПЛАКАЛА (ВИДЕО)

Навршило се шест година од смрти чувеног српског глумца Небојше Глоговца, који је преминуо од карцинома плућа.

1707513041_d4a4db3d7db83db9d76a8f055491b4da159f5764.jpg
Фото: Ата Имагес
Oglas

Глумца је болест однела за само месец дана. Агресиван канцер који се “родио” у његовим плућима, брзо је матастазама, те напао и његову јетру због чега није могао да се оперише, упркос свим напорима лекара.

Борба до краја

Већ на првом прегледу сазнао је да је болест у поодмаклој фази. Ипак, желео је да се бори. Помоћ је потражио од чувене докторке у Немачкој, где се подвргнуо детаљним анализама које трају пет дана. Међутим, већ после трећег сазнао је застрашујућу вест - да неће успети да се излечи.

- Боље да ова два дана проведете с породицом - речено му је у Немачкој.

Одмах се вратио у Србију како би последње тренутке био са супругом и троје деце. Ипак, ни тада није желео да се тако лако преда, већ се лавовски борио.

Богата каријера

Своју богату каријеру започео је 1987. године, улогом у серији "Бољи живот", у којој је глумио Бобиног школског друга.

Први пут је играо на филму 1994. године, када је оживео лик Фадила, војника ЈНА у ратној драми "Вуковар, једна прича". Филм "Убиство с предумишљајем" донео му је прву главну улогу на филму, а улога Богдана, Србина из Хрватске који је рањен у рату, донела му је награду "Цар Константин" на Филмском фестивалу у Нишу.

Публика га памти и по филмовима "Небеска удица", "Муње", "Бумеранг", "Држава мртвих", "Кад порастем бићу Кенгур", "Клопка" за коју је добио неколико награда на међународним фестивалима широм света, као и у серијама "Вратиће се роде", "Мој рођак са села", Војна академија", "Жене са Дедиња" и "Равна Гора". Своју последњу улогу пред камерама одиграо је у филму "Јужни Ветар", где је оживео лик Голуба, али премијеру није дочекао.

Добитник је бројних признања међу којима се издвајају Цар Константин за најбољу мушку улогу у филму "Убиство с предумишљајем", Добричин прстен, Стеријина награда, награда Зоран Радмиловић....

Речи због којих је Србија плакала

У мору улога овог изванредног драмског уметника, издваја се рола свештеника у серији "Мој рођак са села", где је отпевао песму "А што ти је, мила кћери" у сцени исповедања старице која је на самрти.

У њој, Глоговац разговара са старицом о животу и смрти:

"Било ми је лепо".

"То је само путовање. Сви ћемо ми тамо", одговорио јој је он.

"Како знате?"

"Верујем, мајко. Тако знам".

"Да ли бисте хтели нешто да ми отпевате? Али не црквено... Нешто о младости".

Након ових речи Глоговац је запевао стихове песме "А што ти је мила кћери", који су расплакали целу Србију. У питању је народна песма коју је отпевала Силвана Арменулић, а пре ње је извела Радмила Димић.

Након Глоговчеве смрти установљена је нагрда са његовим именом. Драмски уметник почива у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas