· · Komentari: 0

'' NIKAD SE NE ŽALI, NIKAD NE OBJAŠNJAVAJ'': Mentalno obolele sestre, kojih se kraljica Elizabeta odrekla, zaključane su u ustanovu i proglašene mrtvim (FOTO)

Tajne sestre kraljice Elizabete, odbačene su i zaboravljene od strane kraljevske porodice

1674994271_EPA-Queen-mother-and-Elizabeth-naslovna-.jpg
Foto: EPA

Svaka porodica ima svoje tajne, a u slučaju britanske kraljevske porodice, ovo se ispostavilo kao posebno tačno. Neke od tih tajni isplivale su na površinu, a monarhiju je posebno uzdrmalo sve ono što je princ Hari izneo u svojim memoarima ''Rezervni''. 
Mnoge šokantne tvrdnje iznete su na račun kraljevske porodice iz prve ruke, od strane jednog od njih. Dovelo se u pitanje sve što ova aristokratija predstavlja, i za šta se u javnosti zalaže. Dobro je poznato da su pod njihovim patronatom mnoge ustanove, te da se budući kralj Vilijam i njegova supruga Kejt zalažu za mentalno zdravlje, barem javno.

Hari pak, u svojoj knjizi iznosi svoju borbu sa mentalnim zdravljem, kao i njegove supruge Megan, te da nikada nisu naišli na podršku ili zaštitu ni od strane Vilijama i kralja Čarlsa, kao ni ostatka svoje uticajne porodice. Hari je čak izneo tvrdnje, da Megan nije dozovljeno da potraži stručnu pomoć kada joj je ona bila potrebna, a da se odvajkada palata vodi surovom krilaticom- ''Nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj''.

Foto: Shutterstock

Ipak, jedna šokantna tajna je naročito uzburkala duhove. Kada se čitava epozoda serije ''Kruna'' osvrnula na način kako se kraljevska porodica ponela prema njenim mentalno zaostalim članovima. Indipendent prenosi, da je epizoda potkrepljena istinitim činjenicama. One su bile jedne od njih, a sakrivene su od javnosti, pa čak proglašene mrtvim!

Rođene 1919. i 1926., Nerisa i Katrin Bous-Lion, bile su ćerke Džona i Fenel Herbert Bovs. Džon je bio rođeni brat Kraljice Majke, tako da su dve devojčice bile prve rođake Kraljice Elizabete II. Iako najbliži rod, nikada nisu bile deo ove porodice. Po medicinskoj terminologiji 40-ih, obema je dijagnostikovan oblik mentalne retardacije ''imbecilizam'', i one nikada nisu naučile da pričaju. 1941. bile su primljene u specijalnu ustanovu, ''Royal Earlswood Institution'', za mentalno obolele. Kako se navodi, od tada ih je njihova porodica tretirala kao da ne postoje...

Foto: Instagram printscree/ revivedhistory

Šta više, zvanična spisa o aristokratskim titulama Velike Britanije- '' Burke’s Peerage'' iz 1963 , navode da je  Nerisa preminula 1940., dok se navodi da je njena sestra Katrin preminula 1961. Tek 1987. objavljena je priča o tužnom postojanju sestara. U stvari, kako je tada objavljeno, Nerisa je preminula samo godinu dana ranije, a Ketrin je još uvek bila živa. Ona je ovim navodima, umrla tek 2014.

Obe Elizabetine sestre od tetke, sakrivene od očiju javnosti, a njihovo čitavo postojanje je negirano, pa su provele ceo život u ustanovi.

Foto: wikipedia

Medicinske sestre koje su brinule o njima, u jednom intervjuu ovim povodom, rekle su da niko od članova kraljevske porodice nikada nije došao u posetu. Takođe, one su navele da sestre nikada nisu dobile Božićnu čestitku, kao ni poklon za rođendan, niti novčanu pomoć.

Da stvari ako je moguće, budu još gore, Kraljica Majka bila je patron za dobročinstvo organizacije za osobe sa problemima u učenju.

Kada su preminule, niko od članova porodice nije bio prisutan. Nerisin grob obeležen je plastičnom oznakom sa serijskim brojem,a obeležen je nadgrobnom pločom tek kada je njen identitet otkriven, prenosi Independent.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.