Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЊЕГА ЈЕ ТО ИЗУЗЕТНО ВУКЛО": Бојана Баровић открила да је Никола Роквић у једном периоду размишљао да се замонаши

Познато је да је Никола Роквић окренут вери, међутим, мало ко је знаол да је размишљао и о монашком животу

1711708538_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-Instagram-nikolarokvic.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Принтсцреен/ Инстаграм - николароквиц
Oglas

Никола Роквић и његова супруга Бојана, са којом је добио троје деце живе у складу са хришћанским, брачним и породичним вредностима, о чему он неретко говори у јавности.

Његова супруга једном приликом је проговорила о томе да је Никола хтео да се замонаши.

- Било је тренутака када је Никола помишљао на монашки живот, не у смислу да би нас оставио, далеко од тога, већ зато што је то њега изузетно вукло. И ја то потпуно могу да разумем. То је богатство које душа може да осети само на таквом месту. И кад добијемо ту благодат, тај благослов од молитве или поста, то је немерљиво с било каквим овоземаљским животом, тако да ја могу да разумем шта је њега вукло. Он је стварно у једном тренутку дубоко ушао у веру, окружио се људима који су у томе. Али касније схватио да је најбоље што човек може да уради имплементирати тај духовни живот у овај који живимо, успео је да нађе неку средину да живи здравим духовним животом, а да није монашки, који је тешко живети - описала је Бојана у емисији "Док анђели спавају".

Никола је касније испричао да је супруга хтела да му да благослов у његовој вољи да крене монашким путем.

- Па јесте, био сам мало напоран породици тада. То је та прва моја спознаја духовности, свака тема је била везана за духовност, хтео сам свима да пренесем то како сам ја горео у вери, али не може то тако. Ја сам човек који има породицу, има децу и моја келија је моја породица. Тако живим и покушавам да нађем тај неки узани пут, породични, а што се тиче монаштва, можда једног дана кад изведем децу на прави пут. Моја Бојана је велики човек, велики пријатељ, она је јако утицала на мој живот, наравно, свака жена утиче на живот мушкарца, али она је надоградила ту неку емпатију, људскост... Три у једној и жена и сестра и друг. То је Маринкова песма. Она је видела ту моју жељу и љубав да је рекла: "Никола, ти ако будеш желео да кренеш тим путем, даћу ти благослов".

Никола је открио како није било лако кренути очевим стопама и градити свој пут, те да је тек сада, кад њега више нема, престао да се доказује јер је осетио да боље пева.

- Имам осећај да откако је он отишао, некако боље и певам. Ја сам се нон-стоп нешто доказивао. Тешко је имати такву звезду поред себе и такву каријеру, а покушавати да изградиш неки свој пут, да досегнем до тих његових висина. Сад кад је отишао, немам више неку потребу да се доказујем, као да ми је сада дао, да ми је оставио неко додатно знање. Имам неки осећај, као да, откако је он отишао, боље и певам. Као да ми је оставио то нешто што родитељ оставља деци. Марко каже светлост. Доста ствари нам је рекао. Више сам него радостан како је све сагледао и како је радио - рекао је певач.

Никола је веома тешко поднео смрт оца Маринка Роквића, а једном приликом је истакао да је ипак његовој мајци Славици било најтеже.

- Губитак вољене особе, ако спознамо из правог угла, али то је један благослов, поготово ако је то на начин како је мој отац отишао. Он нас је учио како да и у најтежим ситуацијама будемо људи и како да будемо достојанствени. Наравно да нам је било свима тешко кад је тата отишао, али то је нормално. Најтеже је било мајци. Она се одрекла каријере да би се посветила свима нама. Много сам јој захвалан на свему - рекао је Никола.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas