Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Она је лутка са НАСЛОВНЕ стране: Бора Ђорђевић јој је посветио једну од својих најлепших песама, а ево како данас изгледа (ФОТО)

Била је једна од најтраженијих манекенки седамдесетих година

1695882758_Foto-Ataimages.rs-Bora-Corba.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

"Лутка са насловне стране" један је од највећих хитова Боре Ђорђевића и групе "Рибља чорба", а управо ова нумера везује се за један сусрет музичара и даме која је оставила дубок траг, па су њој посвећени неки од најпопуларнијих стихова овог рок бенда.

У питању је Биљана Невајда Шевић, једна од најтраженијих манекенки седамдесетих година.

Биљана и Бора упознали су се сасвим случајно, током гостовања у једној емисији. Тадашњи часопис „Нада“ приредио је у својој редакцији свечаност, којој су присуствовали манекенка и музичар, а приликом овог сусрета одмах су се између њих створиле прве варнице.

Док је Бора свирао једну од најпопуларнијих песмама, "Лутка са насловне стране", први пут је угледао лепу манекенку Биљану, па су се већ тада јавиле прве симпатије.

Десетак година касније Бора и Биљана су се поново, сасвим случајно, срели у Сплиту, када су започели комуникацију после које је популарни музичар био фасциниран лепом манекенком.

 

Њих двоје су убрзо након овог сусрета започели везу. Међутим, она је трајала свега шест месеци. Биљана је једном приликом открила у медијима да је разлог њихов растанка био то што никада није могла у потпуности да верује Бори. Она се заљубила у другог човека, због чега је напустила и музичара и Београд. Тада се одселила у Сарајево са својим новим дечком, а потом се и удала и добила дете.

Биљана је важила за праву лепотицу, фаталну по мушки род, а Бора Ђорђевић јој је посветио чак три песме. Када су се растали, музичар је написао текст нумере "Остани ђубре до краја", која је касније постала једна од најпопуларнијих песама овог бенда.

- Било је вече. Звони телефон, јавља се Бора. Моли ме да се нађемо "Под липом" да ми прочита песму коју ми је написао. Спремим се и одем, кад тамо… Баш као у песми: "Док стоји за шанком делимично пијан, мрзећи помало и себе и друге, убија лагано коњак, цигарете". Седнемо за сто и он ми онако у даху, из своје чувене свеске, у коју је писао стихове, прочита: "Нисам од оних који цвиле, више те немам и шта ту могу, бар се насмеши када ме видиш, остани ђубре до краја" - испричала је Биљана, па је описала како се осећала када је чула речи ове песме:

- У први мах ми је то "ђубре" звучало помало грубо, али кад сам схватила да је то "ђубре" заправо једна опасна, феноменална особа којом је он очаран, а она га немилосрдно оставља, дефинитивно ми се допала песма! Међутим, то је било све. У том тренутку није изазвала никакав потрес у мени. Сећам се да сам чак била равнодушна и када су ту ствар пуштали на мојој свадби. Уопште ме није дотицала - рекла је некадашња манекенка једном приликом за "Телеграф", скоро 40 година након што је објављена ова нумера.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas