· · Коментари: 0
насмејана браћа

Откривен споменик: Статуе троје деце око Дајане КРИЈУ велику СИМБОЛИКУ! Пет баштована 1.000 сати садило њено ОМИЉЕНО ЦВЕЋЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Хари и Вилијам рекли су да би волели да им је мајка још увек жива док су стајали раме уз раме током данашњег емотивног окупљања у палати Кенсингтон.

1625210684_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ The Royal Family Channel

Откривајући статуу принцезе Дајане, браћа су дирљиво рекла: „Сваког дана желимо да је још увек са нама и надамо се да ће ова статуа бити заувек виђена као симбол њеног живота и њеног наслеђа.“

Браћа су се заједно смејала и шалила док су се први пут нашли лицем у лице од сахране принца Филипа у априлу.

Прочитајте још: НОСТАЛГИЈА: Чим је стигао у Лондон принц Хари је урадио ствар која ће ИЗНЕРВИРАТИ Меган Маркл!

Они нису одржали говор на поподневној служби - већ су уместо тога објавили изјаву за медије.

„Данас, на дан 60. рођендана наше мајке, сећамо се њене љубави, снаге и карактера - особина које су је учиниле силом добра широм света, променивши безброј живота на боље“, рекли су.

Хари и Вилијам закопали ратне секире?

Браћа су се јуче поподне појавила заједно - побуђујући наде милиона да ће њихова завада можда остати иза њих.

Кад су ушли у Потопљени врт, њихов говор тела је био идентичан, као да су опонашали један другог.

Корачајући до покривене статуе, војвода од Сасекса је тада у знак ишчекивања пљеснуо рукама.

Обојица су држали зелену завесу којом је прекривен споменик и Вилијам је питао „спреман?“ пре него што су га синхронизовано свукли како би открили дирљиво уметничко дело.

Пљесак је одјекнуо вртом - омиљеним местом принцезе Дајане - док је статуа први пут приказана.

Хари на окупу са породицом

И док су оба брата била у сјајној форми, Хари је изгледао одушевљен што види породицу након пресељења у Америку.

Шалио се с мајчином браћом и сестрама на том догађају, љубећи тетку леди Сару Мекоркодал у оба образа, пре него што је наставио да јој шаље пољупце, док му је она махала прстом.

Такође се насмејао видевши тетку лејди Џејн Фелоус и ујака ерла Чарлса Спенсера.

Врт је украшен са 4.000 садница Дајаниног омиљеног цвећа, пре свега незаборавком и лалама.

Обојица браће су се касније нашалила на кратко са гостима.

Хари је након церемоније напустио палату Ланд Ровером.

Још увек није познато да ли се вратио у Фрогмор котиџ или је отишао директно на авион за ЛА.

Данашњи догађај био је мали, са само неколико званица - не укључујући краљицу која је на службеним дужностима у Шкотској или принца Чарлса.

Врт украшен Дајаниним омиљеним цвећем

Хари и Вилијам су заједно радили на пројекту статуе од 2017. године.

Радови на башти започели су у октобру 2019. године, а од тог датума пет баштована је 1.000 сати садило 4.000 луковица омиљеног Дајаниног цвећа, укључујући незаборавке, руже и лале.

На запањујућем спомен-обележју, на којем је принцеза с рукама омотаним око троје дјеце, налази се и гравура одломка из поеме "По мери човека".

Стих је представљен у програму службе посвећене Дајани 2007. године.

Она гласи: „То су јединице за мерење вредности / ове жене као жене без обзира на рођење / не која је била њена станица? / Али да ли је имала срце? / Како је одиграла своју улогу коју јој је дао Бог?"

Статуе троје деце око Дајане

Скривено значење

Кенсингтонска палата рекла је да су принчеви "желели да статуа препозна њен позитиван утицај у Великој Британији и широм света и помогне будућим генерацијама да схвате значај њеног места у историји".

"Статуа има за циљ да одрази топлину, елеганцију и енергију Дијане, принцезе од Велса, поред њеног рада и утицаја који је имала на толико људи", наводи се у саопштењу Палате. Ове три Дијанине особине су симболично представљене кроз статуе троје деце које је окружују.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.