Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су биле последње речи Ружице Сокић која је боловала од Алцхајмера: Упутила их је мужу ког је много волела

Велика глумица је пред смрт патила од Алцхајмерове болести

1659944222_ruzicasokic.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Ружица Сокић оставила је неизбрисив траг у домаћој кинематографији и једна је од највећих глумачких дива на овим просторима.

Каријеру је започела давне 1957. године у филму "Доктор", а након тога појавила се и у другим филмовима попут "Кад будем мртав и бео", "Ужичка република", "Боксери иду у рај", "Савамала".

Чувена комедија "Тесна кожа" донела јој је највећу популрност, док је за филм "Жута" награђена Златном ареном на Филмском фестивалу у Пули. Често је тумачила улоге заводница, попут Ружице у "Другој Жикиној династији" и Велиборке у "Срећним људима".

Освојила је највећа признања и флумачке награде, као што су - "Жанка Стокић", "Добричин прстен", "Златни Ћуран", "Јоаким Вујић", "Павле Вуисић", "Стеријина награда", "Златна арена" и друге.

Прочитајте још: Татјану Војтеховски сви знамо, а ево како ИЗГЛЕДА ЊЕНА СЕСТРА: Захваљујући њој постала је новинар (ФОТО)

Са супругом Миославом Микијем Лукићем провела је више од пет деценија. Много су се волели, а глумица је њему упутила дирљиве речи пред смрт.

- Само да ме не заборавиш - биле су наводно њене последње речи које је упутила супругу, пише Хелло.

Мирослав је преминуо у 91. години, али је успео да оснује Фондацију која сваког 14. децембра, на дан рођења Ружице Сокић, додељује награду која има за циљ да подржи младе ствараоце и развој културе.

Прочитајте још: Лепота која се преноси с колена на колено: Анђелина Џоли, њена мајка и ћерка изгледају исто (ФОТО)

О њеним последњим годинама живота, Лукић је говорио:

Није схватала да је болесна. Ни ја нисам препознао да је толико болесна. Имала је операцију 2012. године и уследила је неугодна ситуација. Требало је да оде на рехабилитацију, тада више није играла. Покушала је да одигра још једну представу у јануару 2013. године. Мучила се с њом доста. Није могла да се сети текста, па је имала шаптача - испричао је својевремено и додао:

‒ Било је јасно да се са њом нешто дешава, али смо мислили да је то донекле нормално за људе у тим годинама. Некад се то зове деменција, некада Алцхајмер. Хвала богу, није се дуго мучила. То су болести које могу да трају и да буду мучење, преноси "Курир".

Ружица је преминула 19. децембра 2013. године. Сахрањена је 24. децембра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas