Oglas
· · Komentari: 0

Ovo su bile poslednje reči Ružice Sokić koja je bolovala od Alchajmera: Uputila ih je mužu kog je mnogo volela

Velika glumica je pred smrt patila od Alchajmerove bolesti

1659944222_ruzicasokic.jpg
Foto: V. Danilov
Oglas

Ružica Sokić ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji i jedna je od najvećih glumačkih diva na ovim prostorima.

Karijeru je započela davne 1957. godine u filmu "Doktor", a nakon toga pojavila se i u drugim filmovima poput "Kad budem mrtav i beo", "Užička republika", "Bokseri idu u raj", "Savamala".

Čuvena komedija "Tesna koža" donela joj je najveću populrnost, dok je za film "Žuta" nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli. Često je tumačila uloge zavodnica, poput Ružice u "Drugoj Žikinoj dinastiji" i Veliborke u "Srećnim ljudima".

Osvojila je najveća priznanja i flumačke nagrade, kao što su - "Žanka Stokić", "Dobričin prsten", "Zlatni Ćuran", "Joakim Vujić", "Pavle Vuisić", "Sterijina nagrada", "Zlatna arena" i druge.

Pročitajte još: Tatjanu Vojtehovski svi znamo, a evo kako IZGLEDA NJENA SESTRA: Zahvaljujući njoj postala je novinar (FOTO)

Sa suprugom Mioslavom Mikijem Lukićem provela je više od pet decenija. Mnogo su se voleli, a glumica je njemu uputila dirljive reči pred smrt.

- Samo da me ne zaboraviš - bile su navodno njene poslednje reči koje je uputila suprugu, piše Hello.

Miroslav je preminuo u 91. godini, ali je uspeo da osnuje Fondaciju koja svakog 14. decembra, na dan rođenja Ružice Sokić, dodeljuje nagradu koja ima za cilj da podrži mlade stvaraoce i razvoj kulture.

Pročitajte još: Lepota koja se prenosi s kolena na koleno: Anđelina Džoli, njena majka i ćerka izgledaju isto (FOTO)

O njenim poslednjim godinama života, Lukić je govorio:

Nije shvatala da je bolesna. Ni ja nisam prepoznao da je toliko bolesna. Imala je operaciju 2012. godine i usledila je neugodna situacija. Trebalo je da ode na rehabilitaciju, tada više nije igrala. Pokušala je da odigra još jednu predstavu u januaru 2013. godine. Mučila se s njom dosta. Nije mogla da se seti teksta, pa je imala šaptača - ispričao je svojevremeno i dodao:

‒ Bilo je jasno da se sa njom nešto dešava, ali smo mislili da je to donekle normalno za ljude u tim godinama. Nekad se to zove demencija, nekada Alchajmer. Hvala bogu, nije se dugo mučila. To su bolesti koje mogu da traju i da budu mučenje, prenosi "Kurir".

Ružica je preminula 19. decembra 2013. godine. Sahranjena je 24. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas