· · Коментари: 0
БИОГРАФИЈА

Почела је да пева СЛУЧАЈНО, из шале: Животна прича Мериме Његомир је као из филма

Певачица Мерима Његомир преминула је у 69. години након краће болести, а иза себе је оставила четвото деце и четворо унучади, као и бројне хитове по којима ћемо је памтити.

1637398131_merima12.png
Фото: Архива ТВ Новости

Мерима је одрасла у улици Божидара Аџије на Калварији, поред Железничке пруге, у Земуну. Рођена је 9. новембра 1953. године у Београду као Мерима Куртиш. Ишла је у Основну школу „Мајке Југовића“. Као ученица, била је изузетно активна у спорту и похађала скоро све спортске секције у школи.

Када је била пети разред основне школе Мерима је желела да пева у школском хору, али је нису примили. Сматрала је да лепо пева, али да је била исувише стидљива, те се као таква није уклапала у овај музички хор. Тада је престала да машта о музичкој каријери. То је трајало све до њене осамнаесте године.

Љубав и таленат ка певању Мерима је наследила од мајке која је имала изузетно леп глас и слух за музику.

Прочитајте још: Напустила нас још једна звезда народне музике: Преминула Мерима Његомир

Случајан сусрет због којег је направила каријеру

Један случајан сусрет у познатом београдском ресторану одредио је Меримин живот. Када је имала осамнаест година изашла је са пријатељима у један ресторан на музику. Друштво је било изузетно весело, па им је пришао човек из оркестра и разговарао са њима. Мерима је у шали рекла да пева много боље од њиховог певача, а онда су јој понудили да баш она запева уместо њега што је и прихватила. Био је то њен први наступ пред публиком.

Два месеца касније, муж и жена који су водили овај оркестар, контактирали су Мериму и дошли код ње кући да разговарају са њеним оцем. Рекли су му да има врло талентовану кћерку и питали да ли би она могла да наступа са њима. Њен отац се наљутио и то није дозволио. Упркос томе, неколико дана касније, Мерима је назвала овај брачни пар и прихватила понуду. Након неколико проба, 1. маја 1972. године, Мерима је са оркестром „Цитадела“ отпутовала у Кључ у Босни где је требало да наступају у једном локалу неколико месеци.

Међутим, ту су се задржали тек неколико дана јер се власник ресторана љутио што је Мерима почетница и не зна велики број песама. Добили су нови позив и отпутовали у Подгорицу. У хотелу „Подгорица“ наступали су два месеца. Свако послеподне Мерима је слушала песме на грамофону и учила текстове, записивала их у свеску. Врло брзо је све научила и њен репертоар је био већи. У том периоду Меримин отац се много љутио и сматрао је да ће његова кћерка осрамотити породицу Куртиш. За очеве речи Мерима није марила, па је по повратку у Београд уписала средњу Музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну коју је и завршила.

Прочитајте још: Песму "Корита Иванова" НИКО НИЈЕ ХТЕО да пева, а онда се појавила Мерима Његомир и направила ХИТ - Ево какве везе има са БОМБАРДОВАЊЕМ

Љубав на први поглед

Мерима Куртиш удала се 1979. године за Милана Његомира и од тада носи презиме Његомир. Свог мужа Милана упознала је када је имала 21 годину. Удала се за њега после пет година везе, а њен муж је тада имао 42 године. Мерима је говорила да је то била љубав на први поглед, а свог мужа описује као врло лепог, паметног и згодног мушкарца. Он се раније није женио. Мерима му је за пет година родила четворо деце, кћерке Милицу, Јелену и Љубицу и сина Марка.

У том периоду је снимила и четири албума. Имала је велику енергију и жељу да ради, али и да се оствари на мајчинском плану. Све је радила упоредо, а имала је једну жену која јој је неколико година помагала око чувања деце. Мерима није избегавала наступе. Наступала је чак и док је била трудна, и неколико месеци након порођаја. Избегавала је само да путује негде даље од Београда или да иде на турнеје које изискују више дана у низу.

Са Миланом је била у браку 16 година, до 1995. године. И након развода остали су у добрим односима, а његова смрт у августу 2019. године дубоко је потресла Мериму.

Након развода, сва деца су остала са Меримом и није јој било нимало лако.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.