Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Песму "Корита Иванова" НИКО НИЈЕ ХТЕО да пева, а онда се појавила Мерима Његомир и направила ХИТ - Ево какве везе има са БОМБАРДОВАЊЕМ

Многи мисле за песму Иванова корита да је то једна изворна песма, али она заправо има композитора, чувеног Милутина Поповића Захара.

1637397291_191970.jpg
Фото: АТА
Oglas

Један веома упечатљива песма која има душу и радо је виђен гост на већини славља и свечаности. Њене речи у људима буде неку милину, а тактови ове нумере једноставно сами нас покрећу.

Мерима Његомир, жена изразитих гласовних могућности, извела ју је најбоље могуће и могу слободно да кажем да је ненадмашна у томе. Интересантна је и чињеница да су многи певачи пре ње одбили ову песма, а она је заправо постала неоспориви хит и песма без које не може да се замисли неко српско весеље.

Настала је сасвим случајно, за време бомбардовања, када је као инспирација композитору дошла мисао да спаса нема. Праве и велике ствари долазе спонтано и изненада. Такве инспирације углавно живе дуги низ година и одишу традицијом. Тако је и песма Иванова корита 2008. године проглашена за песму деценије.

Текст песме Иванова корита
Бол болује лијепа Анка
појила је водом мајка
бистром водом са извора
са корита Иванова

Рефрен:
Не помаже вода, мајко
са корита Иванова
ни љекари, ни травари

Не помаже вода, мајко
са корита Иванова
лијек су ми, стара моја
медна уста Јованова

Лијечили је сви љекари
и врачаре и травари
али Анка чезне, вене
због љубави изгубљене

Рефрен:
Не помаже вода, мајко
са корита Иванова
ни љекари, ни травари

Не помаже вода, мајко
са корита Иванова
лијек су ми, стара моја
медна уста Јованова

Заплакала стара мајка
оздравити неће Анка
увенуће зумбул плави
умријеће од љубави

Ти не плачи, мајко стара
лијепа Анка проговара
у сну ми се Јова јави
оздравићу од љубави

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas