Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Познати редитељ о Жарку Лаушевићу: Открио када је Лауш снимио последњи кадар

Жарко Лаушевић, преминуо је јуче у 63. години након кратке и опаке болести

1700132980_227e36e8bac4cae0b1e4ef91aa12f9260cf899a7.jpg
Фото: Ата имагес
Oglas

Био је изузетно талентован глумац чије су улоге оставиле дубок траг у свету глуме. Његова смрт се сматра губитаком за целу уметничку заједницу.

Редитеља Мирослава Лекића вест о смрти легендарног глумца затекла је код куће

- Вест ме је затекла код куће, наш заједнички пријатељ ми је јавио да је Жарко преминуо. Нажалост, то је било нешто  што је на неки начин било очекивано. Постоји разлика између рационалног и Жарка. Када год о томе рационално размишљате, кажете да је крај и да ће се ускоро десити, али онда када помислите на њега, кажете да се то неће десити и да ће Жарко добити и ову борбу, као што је и до сада добијао све борбе. Био сам спреман и у суштини страшно неспреман на све то. Ја са Жарком настављам да живим неке снове које смо имали, ја се са Жарком сваки дан срећем у монтажи, сваки дан га срећем на улици, где год да се налазим, ја се са њим срећем. Остао нам је велики сан, који смо заједно сањали – каже Мирослав у емисији „Уранак“ на телевизији К1  и додаје:

- Био сам сведок, саучесник, учесник у последњих 40 година. Први филм који смо радили био је „Догодило се на данашњи дан“ 1986. године. То пријатељство ничим није поремећено. Постао је период , знате сви зашто, нисмо могли интензивно да се дружимо, али некако за све то време ја нисам имао утисак Жарковог одсуства, он је стално био ту, били смо у контакту. Када смо разговарали о његовом повратку у Србију, добио је јако добар сценарио за филм који је желео да ради и урадио га је, у питању је „Смрдљива бајка“ филм. Када смо почели поново у Србији да се дружимо, јер смо се до тада виђали само у Америци, био сам шокиран док ходамо улицом, на сваких десет секунди је било застајкивање, јер је неко желео да се слика са њим, да га пита, да му каже. Невероватно је било до које мере није заборављен и до које мере је био воље.

Мирослав Лекић открива и када је Жарко Лаушевић снимио свој последњи кадар

- На почетку октобра смо снимили последњи кадар за филм „Руски конзул“. Није тада био у болници, али је знао за своју болест и долазио је на снимања, а ми смо се трудили да му се што више олакша, али он то није желео. Он није човек који је себе давао тридесет посто – каже Лекић, а онда се присетио снимања сцене из серије „Сиви дом“, како би дочарао колики је професионалац Жарко био. Постоји та сцена у серији „Сиви дом“, када он гаси себи цигарете по руци. Иако су му ставили фластере како се не би изгорео, он их је скинуо и заиста гасио цигарете о руку, како би сцену дочарао на прави начин. То је био Жарко Лаушевић – закључио Мирослав Лекић у емисији „Уранак“ на телевизији К1.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas