Oglas
· · Komentari: 0

Poznati reditelj o Žarku Lauševiću: Otkrio kada je Lauš snimio poslednji kadar

Žarko Laušević, preminuo je juče u 63. godini nakon kratke i opake bolesti

1700132980_227e36e8bac4cae0b1e4ef91aa12f9260cf899a7.jpg
Foto: Ata images
Oglas

Bio je izuzetno talentovan glumac čije su uloge ostavile dubok trag u svetu glume. NJegova smrt se smatra gubitakom za celu umetničku zajednicu.

Reditelja Miroslava Lekića vest o smrti legendarnog glumca zatekla je kod kuće

- Vest me je zatekla kod kuće, naš zajednički prijatelj mi je javio da je Žarko preminuo. Nažalost, to je bilo nešto  što je na neki način bilo očekivano. Postoji razlika između racionalnog i Žarka. Kada god o tome racionalno razmišljate, kažete da je kraj i da će se uskoro desiti, ali onda kada pomislite na njega, kažete da se to neće desiti i da će Žarko dobiti i ovu borbu, kao što je i do sada dobijao sve borbe. Bio sam spreman i u suštini strašno nespreman na sve to. Ja sa Žarkom nastavljam da živim neke snove koje smo imali, ja se sa Žarkom svaki dan srećem u montaži, svaki dan ga srećem na ulici, gde god da se nalazim, ja se sa njim srećem. Ostao nam je veliki san, koji smo zajedno sanjali – kaže Miroslav u emisiji „Uranak“ na televiziji K1  i dodaje:

- Bio sam svedok, saučesnik, učesnik u poslednjih 40 godina. Prvi film koji smo radili bio je „Dogodilo se na današnji dan“ 1986. godine. To prijateljstvo ničim nije poremećeno. Postao je period , znate svi zašto, nismo mogli intenzivno da se družimo, ali nekako za sve to vreme ja nisam imao utisak Žarkovog odsustva, on je stalno bio tu, bili smo u kontaktu. Kada smo razgovarali o njegovom povratku u Srbiju, dobio je jako dobar scenario za film koji je želeo da radi i uradio ga je, u pitanju je „Smrdljiva bajka“ film. Kada smo počeli ponovo u Srbiji da se družimo, jer smo se do tada viđali samo u Americi, bio sam šokiran dok hodamo ulicom, na svakih deset sekundi je bilo zastajkivanje, jer je neko želeo da se slika sa njim, da ga pita, da mu kaže. Neverovatno je bilo do koje mere nije zaboravljen i do koje mere je bio volje.

Miroslav Lekić otkriva i kada je Žarko Laušević snimio svoj poslednji kadar

- Na početku oktobra smo snimili poslednji kadar za film „Ruski konzul“. Nije tada bio u bolnici, ali je znao za svoju bolest i dolazio je na snimanja, a mi smo se trudili da mu se što više olakša, ali on to nije želeo. On nije čovek koji je sebe davao trideset posto – kaže Lekić, a onda se prisetio snimanja scene iz serije „Sivi dom“, kako bi dočarao koliki je profesionalac Žarko bio. Postoji ta scena u seriji „Sivi dom“, kada on gasi sebi cigarete po ruci. Iako su mu stavili flastere kako se ne bi izgoreo, on ih je skinuo i zaista gasio cigarete o ruku, kako bi scenu dočarao na pravi način. To je bio Žarko Laušević – zaključio Miroslav Lekić u emisiji „Uranak“ na televiziji K1.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas