· · Коментари: 0

Пре тачно годину дана напустила нас је МАРИНА ТУЦАКОВИЋ: Написала је преко 4000 песама, животну битку изгубила услед тешке болести

Њен допринос музичкој индустрији је немерљив

1663584821_marinatucakovic114062017.jpg
Фото: Н. Фифић

Деветнаестог септембра 2021. године напустила нас је Марина Туцаковић, најпознатији хитмејкер на овим просторима. Преминула је у 68. години, након дуге и тешке борбе са карциномом дојке.

"Ако желиш хит песму, позови Марину Туцаковић", гласило је неписано правило јер је Марина била ауторка неких од највећих хитова на бившем југословенском простору. Написала је преко 4000 песама, а популарност многих од њих не јењава деценијама.

"Љуљај ме нежно", "Ти само буди довољно далеко", "Додирни ми колена", били су неки од њених првих песама које су Марини обезбедили популарност и славу. У протеклих пет деценија нема ко није сарађивао са њом, а она је низала хит за хитом.

Прочитајте још: “Била је вансеријски таленат и једна од најинтелигентнијих жена”: ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ од смрти Маги из групе ЕКВ

Сарађивала је са бројним звездама попут Здравка Чолића, Џеја Рамадановског, Тошета Проеског, Светлане Цене Ражнатовић, Жељка Самарџића, Драгане Мирковић.

Једном приликом је објаснила шта је највише инспирише:

- Мени је кључна прича особа за коју пишем, али и њено височанство мелодија - кад ме повуче, онда сам ту цар, а кад ме не вуче буде мало рутине и напињања и то уме уметника баш да смори - говорила је Марина Туцаковић, како преноси "Телеграф".

Своје последње дане провела је у у КБЦ "Драгиша Мишовић", где је пребачена када јој је позлило.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.