· · Komentari: 0

Pre tačno godinu dana napustila nas je MARINA TUCAKOVIĆ: Napisala je preko 4000 pesama, životnu bitku izgubila usled teške bolesti

NJen doprinos muzičkoj industriji je nemerljiv

1663584821_marinatucakovic114062017.jpg
Foto: N. Fifić

Devetnaestog septembra 2021. godine napustila nas je Marina Tucaković, najpoznatiji hitmejker na ovim prostorima. Preminula je u 68. godini, nakon duge i teške borbe sa karcinomom dojke.

"Ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković", glasilo je nepisano pravilo jer je Marina bila autorka nekih od najvećih hitova na bivšem jugoslovenskom prostoru. Napisala je preko 4000 pesama, a popularnost mnogih od njih ne jenjava decenijama.

"LJuljaj me nežno", "Ti samo budi dovoljno daleko", "Dodirni mi kolena", bili su neki od njenih prvih pesama koje su Marini obezbedili popularnost i slavu. U proteklih pet decenija nema ko nije sarađivao sa njom, a ona je nizala hit za hitom.

Pročitajte još: “Bila je vanserijski talenat i jedna od najinteligentnijih žena”: DVE DECENIJE od smrti Magi iz grupe EKV

Sarađivala je sa brojnim zvezdama poput Zdravka Čolića, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cene Ražnatović, Željka Samardžića, Dragane Mirković.

Jednom prilikom je objasnila šta je najviše inspiriše:

- Meni je ključna priča osoba za koju pišem, ali i njeno visočanstvo melodija - kad me povuče, onda sam tu car, a kad me ne vuče bude malo rutine i napinjanja i to ume umetnika baš da smori - govorila je Marina Tucaković, kako prenosi "Telegraf".

Svoje poslednje dane provela je u u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačena kada joj je pozlilo.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.