Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преминула Шинејд О'Конор: Чувена ирска певачица коју је једна песма винула у звезде

Ирска певачица, Шинејд О'Конор, преминула је у 56. години, пренели су светски медији

1690439251_profimedia-0792158284.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Шинејд је постала позната широм света 1990. обрадом песме "Нотхинг Цомпарес 2 У",коју је написао и компоновао Принс, а затим и по бројним другим нумерама.

Годинама се борила са менталним здрављем, а недавно је најавила планове за нову музику и турнеју.

- Са великом тугом објављујемо смрт наше вољене Шинејд. Њена породица и пријатељи су уништени и затражили су приватност у овом веома тешком тренутку - потврдила је њена породица у изјави за РТЕ и Би-Би-Си, тачан узрок смрти није саопштен.

Шинејд је издала 10 албума, последњи из 2014. Иако је била номинована за четири Греми награде 1991. године, она је бојкотовала церемонију те године, написавши у отвореном писму да Академија „признаје углавном комерцијалну страну уметности“.

Рођен је у Даблину 8. децембра 1966, О’Конор је био трец́е од петоро деце. Није имала лако детињство, њени родитељи су се развели, а 2012. је рекла за Пипл да ју је мајка психички и физички злостављала:

- Опраштам својој мајци, једноставно није била добро.

Побегла је да живи са оцем са 13 година, али је две године касније послата у Магдаленински азил за  жене на 18 месеци након што је ухвац́ена у крађи.

Шинејд је на крају дијагностикован биполарни поремец́ај, као и сложени посттрауматски стресни поремец́ај и гранични поремец́ај личности.

Објавила је свој деби албум 1987. године, а његов наставак из 1990. И До Нот Вант Вхат И Хан'т Гот довео ју је до међународне славе са песмом "Нотхинг Цомпарес 2 У", која је постала глобални хит.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas