Oglas
· · Komentari: 0

Preminula Šinejd O'Konor: Čuvena irska pevačica koju je jedna pesma vinula u zvezde

Irska pevačica, Šinejd O'Konor, preminula je u 56. godini, preneli su svetski mediji

1690439251_profimedia-0792158284.jpg
foto: Profimedia
Oglas

Šinejd je postala poznata širom sveta 1990. obradom pesme "Nothing Compares 2 U",koju je napisao i komponovao Prins, a zatim i po brojnim drugim numerama.

Godinama se borila sa mentalnim zdravljem, a nedavno je najavila planove za novu muziku i turneju.

- Sa velikom tugom objavljujemo smrt naše voljene Šinejd. NJena porodica i prijatelji su uništeni i zatražili su privatnost u ovom veoma teškom trenutku - potvrdila je njena porodica u izjavi za RTE i Bi-Bi-Si, tačan uzrok smrti nije saopšten.

Šinejd je izdala 10 albuma, poslednji iz 2014. Iako je bila nominovana za četiri Gremi nagrade 1991. godine, ona je bojkotovala ceremoniju te godine, napisavši u otvorenom pismu da Akademija „priznaje uglavnom komercijalnu stranu umetnosti“.

Rođen je u Dablinu 8. decembra 1966, O’Konor je bio treće od petoro dece. Nije imala lako detinjstvo, njeni roditelji su se razveli, a 2012. je rekla za Pipl da ju je majka psihički i fizički zlostavljala:

- Opraštam svojoj majci, jednostavno nije bila dobro.

Pobegla je da živi sa ocem sa 13 godina, ali je dve godine kasnije poslata u Magdaleninski azil za  žene na 18 meseci nakon što je uhvaćena u krađi.

Šinejd je na kraju dijagnostikovan bipolarni poremećaj, kao i složeni posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti.

Objavila je svoj debi album 1987. godine, a njegov nastavak iz 1990. I Do Not Vant Vhat I Han't Got doveo ju je do međunarodne slave sa pesmom "Nothing Compares 2 U", koja je postala globalni hit.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas