Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прича која леди крв у жилама: Миленко Заблаћански је пре трагедије урадио једну ствар након које је отишао у смрт

Српско глумиште вечно ће памтити 22. јануар 2008. године када је заувек престало да куца срце глумца Миленка Заблаћанског

1671528213_milenko-zablacanski.jpg
Фото: Војислав Данилов
Oglas

Он је изгубио живот 17 дана након што 5. јануара 2008, у поподневним часовима на магистралном путу који води из Златибора ка Ужицу се догодила саобраћајна незгода.

Прочитајте још: "Нисам имала пара да платим кирију, а била сам популарна": Наша певачица открила мање познате детаље из каријере (ФОТО)

Заблаћански се "опел вектром" кретао према Ужицу крајњом десном траком, када је из супротног правца наишао "мерцедес" чији је возач у једном тренутку изгубио контролу над аутомобилом и проклизао на супротну траку, где је дошло до директног судара.

Заблаћански је хитно пребачен у ужичку болницу, али се неколико дана није будио из коме. Хеликоптером је пребачен на ВМА у Београд ради даљег лечења, али је 22. јануара његово срце заувек престало да куца. Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Глумац је уочи несреће боравио са супругом Снежаном и млађим сином Николом у њиховој викендици у насељу Гајеви које се налази недалеко од Златибора. Требало је тамо да остану још неколико дана, али су прекинули одмор због смрти Снежанине тетке. Миленко је био свестан да лоше време отежава саобраћај, па је супругу и сина у Београд послао аутобусом.

Као да је предосетио опсност... Испоставило се да им је спасио живот.

- Био је заиста посебан човек због чега се сваког дана захваљујем Богу што сам са њим провела 20 година живота. Умео је да насмеје, врати снагу. Био је борац, вредан и одговоран човек. Ту смо негде слични. Зато се и трудим да задржим снагу, јер знам да у супротном он то не би одобравао. Он се ни би предао. Борио би се за децу. Какав је он заправо говоре његови пријатељи који су уз нас, рекла је раније Снежана Весковић-Заблаћански.

Славни глумац је иза себе оставио вољену супругу, балерину и костимографкињу Снежану Весковић. Заједно су радили у Позоришту на Теразијама, а тамо су се и упознали. Заједно имају два сина, Ивана и Николу.

- Када је Миленко погинуо, имао сам 18 година и већ желео да упишем ФДУ. Тата и мама (Снежана Заблаћански, кореограф) водили су ме често као клинца у позориште. Сећам се да сам волео да седим поред портирнице, у колима из "Бриљантина". Ето, данас играм у тој представи... Верујем да сам од оца наследио професионалан однос према послу. Никад не касним, увек сам у "ниском старту" пред пробу или представу. Иначе, тату сам посебно волео да гледам као Џорџина у "Срећним људима", на Теразијама у "Херојима" - рекао је Иван.

Прочитајте још: ОТАЦ БРИТНИ СПИРС ПОРУЧУЈЕ: ''Мислите ли да би она била жива без мог надзора?''

Он је од родитеља наследио таленат за глуму, а сада имамо прилику и да га гледамо у популарним серијама "Коло среће", играо је и у серијама "Убице мога оца", "Клан" и "Случај породице Бошковић".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas