· · Коментари: 0

Супругу Миленка Заблаћанског гледамо у популарној серији: Глумац јој је једном одлуком спасао живот

Глумац Миленко Заблаћански доживео је тешку саобраћајну несрећу 5. јануара 2008. године на путу Београд-Златибор, а услед повреда је преминуо 17 дана након несреће

1675184211_27c1aec45cc5ce1196684ffea1977309c0e15e3d.jpg
Фото: В.Данилов

Ни 15 година након погибије, породица не може да се помири са чињеницом да Миленка нема.

Познати глумац био је на одмору са супругом Снежаном и сином Николом у викендици близу Златибора, а зимовање им је прекинула вест о смрти Снежанине тетке, те је породица морала да се врати за Београд. Међутим, уместо да се сви врате аутомобилом којим су и дошли, Миленко је ноћ пре несреће, због лошег времена, остатак породице послао за Београд аутобусом и одабрао да се сам врати аутомобилом и тако супругу и сину спасио живот.

Снежану домаћа публика има прилике да гледа у серији "Јунаци нашег доба" где тумачи улогу служавке Божане.

О супругу је Снежана често причала.

-Годину 2008. дочекали смо са млађим сином и пријатељима у Гајевима на Златибору. Тог 5. јануара решили смо да се вратимо у Београд и заједно у кругу породице прославимо Божић. На Златибору киша још није била почела, ваљда због висинске разлике, али Миленко је ипак предложио да он крене аутомобилом, а моја пријатељица и ја, са синовима, аутобусом. Сећам се као данас. Рекао ми је: „Крените, а ја ћу полако... Видећу, ако буде лоше стаћу негде. Нећу ништа форсирати". Имао је пријатеље у Мачкату, у Пожеги, у Чачку су нам кумови-испричала је 2009. за "Пресс".

Додала је тада да је за несрећу сазнала од пријатеља, а да јој након Миленковог одласка свако путовање на Златибор тешко пада.

- Био је заиста посебан човек због чега се сваког дана захваљујем Богу што сам са њим провела 20 година живота. Умео је да насмеје, врати снагу. Био је борац, вредан и одговоран човек. Ту смо негде слични. Зато се и трудим да задржим снагу, јер знам да у супротном он то не би одобравао. Он се не би предао. Борио би се за децу. Какав је он заправо говоре његови пријатељи који су уз нас - рекла је раније његова супруга, Снежана Весковић-Заблаћански, балерина и костимографкиња Позоришта на Теразијама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.