Oglas
Oglas
· · Коментари: 3

Принц од Врање открива како је доживео пораз у финалу Песме за Евровизију:“ Имао бих свашта нешто да кажем на рачун гласања жирија“

Стефан Здравковић, познатији као Принц од Врања, освојио је друго место

1678284259_pze_prvo_polufinale_01032023_0033.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Луке Блацк представља ће Србију на Евровизији која ће се у мају одржати у Ливерпулу. Гост емисије „Кец на једанаест“ на телевизији К1, био је Стефан Здравковић Принц, који открива шта му је донело ово такмичење, али и како је доживео пораз од неколико гласова у финалу.

- Донело ми је много. Имам још увек велики набој емоција од свега што ми се дешава. Осећао сам се спокојно, јер је велики терет спао са мене. Не могу да кажем да није било размишљања на тему, шта би било кад би било, али је био минумум у односу на оно што други људи мисле. Освојити друго место и пропустити победу за тако мало, људи углавном мисле, одлепио је – рекао је Принц и додаје да би имао свашта да каже на рачун појединих индивидуа које су наступали током две полуфиналне вечери и самог финала.

- Има разлога да човек буде љут, али се ја трудим да се водим љубављу и да заиста занемарим тако неке ствари, јер ме то смара и не желим да осећам икакав терет, да ја просто вибрирам лоше. Што се тиче Луке, ја сам то истицао, ко год да нас је представљао, ја бих му дао срчану подршку, јер знам колико је велики притисак – додао је Принц од Врања.

У првој вечери Стефан је добио максималан број од публике, а нулу од чланова жирија. Сад је открио како се осећао након тог сазнања.

- До данас нисам претерано о томе размишљао, већ сам олако прихватио. Међутим, данас пред емисију, гледао сам гостовања одређених чланови жирија, интересовало ме како су приступали такмичењу и генерално њихова размишљања. Једноставно желео сам да знам како вреднују ствари. Има сад нешто, што је мени лично засметало и имао бих свашта нешто да кажем на ту тему. Када неко дође да буде у жирију за избор за песму Евровизије, сматрам да то треба да се оцењује искључиво из контекста Еуросонга, не на основу нечега што теби легне или не. Мислим да је то заиста оштетило многе такмичаре. Зејна није смела да има онолико мало поена, такође за Бориса Суботића је недопустиво да има нула поена. Само по формату да оцењујете његов вокал. Момци из Дуо Гранда убијају како певају. Нула поена није адекватно, верујем да нешто може да се уклопи или не уклопи, али није да се не добију поени – додао је Принц и открио да овакав вид оцењивања жирија, утиче на будућност музике у нашој земљи.

- Неке ствари ме погађују, због будућности музике код нас. Не мислим да је паметно да правимо оно што запад прави. Са друге стране, људима код нас смета појава етна. Бежање од наше традиције. Ја стојим иза тога, да смо ми етно и све што смо урадили модернизовали, ставили смо у неки други контекст свега онога што су поредили са том 2004. Ја не знам да је неко имао рок скрим, рок вокал, али и да је имало толико различитих мискева. 

Стефан се осврнуо и на реч „Хабиби“ која је у песми „Цвет са истока“ изазвала различита мишљења, а можда и представљала кључну ствар због које му је измакла победа.

- Реч „Хабиби“ нам је био највећи адут на Евровизији, јер је то интернационална реч. Не зато што она представља српску културу, већ нешто што је искоришћено у конетскту Еуросонга. Провукли смо традицију, причу Белог моста, Врања, југа, Отоманског царства, када је датирала та цела прича. Много је неких оријенталних елемената. „Хабиби“ није турска реч, јесте арапска, али је интернационална, а мислим да је у уметности слобода најбитнија ствар. Мислим, да смо отишли на Евровизију, управо би са том речи покупили енормно велики број гласова. Људи често одреагују на прву лопту, на нешто што њима смета, не знам из којих разлога, а ретко улазе у дубину да размишљају. То је можда грешка и до нас, али сам ја толико пута то објаснио, која је прича иза свега тога. Међутим, увек ће постојати људи којима се нешто допада или не допада.

Преломна ситуација наступила је у финалној вечери, када је Принц од Врања изгубио од Луке Блацк-а у самој завршници, али и открива шта за њега представља максималан број поена публике.

- Када сам чуо да смо од публике добили 12 поена, нисам веровао да се то заиста дешава, јер знам колико је овде да постанете њихов миљеник. Заиста ценим и поштујем то -  рекао је Стефан у поменутој емисији и додао да већ ради на другој песми, коју ће ускоро представити у јавности.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas