· · Коментари: 0

Рутина пре ШМИНКАЊА због које је имала савршену кожу: Мерлин Монро се једног РИТУАЛА строго придржавала

Мерлин никада није прескакала своју рутину

1666352743_Foto-Profimedia-Merlin-Monro.jpg
Фото: Профимедиа

Мерлин Монро је једна од најлепших холивудских глумица икада, а своју лепоту је морала да одржава. Она је због тога доста бринула о себи и имала је ритуале који су јој у томе помагали и које никада није прескакала.

Њој је било забрањено да једе чоколаду, остриге, шкољке, орахе и маслине како би одржала своју линију. 

Иако је њен живот и даље енигма и многе ствари нису познате ни шест деценија након њене смрти, у музеју шминке у Њуорку се чува рецепт свакодневне рутине за негу коже коју је Мерилин преписао мађарски дерматолог.

Мерлин би сваке вечери урањала лице у чинију са топлом водом, спавала је од пет до 10 сати у изузетно широком кревету за једну особу, стиснута испод тешког јоргана, писао је Вог.

Прочитајте још: Две КРАЉИЦЕ направиле спектакл: Јелена Карлеуша уз младеначку песму прошетала МОДНОМ пистом и бацила "бидермајер" Наташи Беквалац (ФОТО)

Такође је уживала у недељи, која је била њен дан за одмор.

– Недељом, која је мој један дан потпуно слободног времена, некад ми треба два сата да се пробудим, уживајуц́и у сваком последњем тренутку поспаности – рекла је она за часопис Пагеант.

Мерлин је, такође, пре шминкања на своје лице наносила дебели слој вазелина или обичне беле креме, како би постигла што бољи ефекат. Према неким наводима наносила је и маслиново уље и склањала се од сунца јер је била противница препланулог тена. 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.