· · Komentari: 0

Rutina pre ŠMINKANJA zbog koje je imala savršenu kožu: Merlin Monro se jednog RITUALA strogo pridržavala

Merlin nikada nije preskakala svoju rutinu

1666352743_Foto-Profimedia-Merlin-Monro.jpg
Foto: Profimedia

Merlin Monro je jedna od najlepših holivudskih glumica ikada, a svoju lepotu je morala da održava. Ona je zbog toga dosta brinula o sebi i imala je rituale koji su joj u tome pomagali i koje nikada nije preskakala.

NJoj je bilo zabranjeno da jede čokoladu, ostrige, školjke, orahe i masline kako bi održala svoju liniju. 

Iako je njen život i dalje enigma i mnoge stvari nisu poznate ni šest decenija nakon njene smrti, u muzeju šminke u NJuorku se čuva recept svakodnevne rutine za negu kože koju je Merilin prepisao mađarski dermatolog.

Merlin bi svake večeri uranjala lice u činiju sa toplom vodom, spavala je od pet do 10 sati u izuzetno širokom krevetu za jednu osobu, stisnuta ispod teškog jorgana, pisao je Vog.

Pročitajte još: Dve KRALJICE napravile spektakl: Jelena Karleuša uz mladenačku pesmu prošetala MODNOM pistom i bacila "bidermajer" Nataši Bekvalac (FOTO)

Takođe je uživala u nedelji, koja je bila njen dan za odmor.

– Nedeljom, koja je moj jedan dan potpuno slobodnog vremena, nekad mi treba dva sata da se probudim, uživajući u svakom poslednjem trenutku pospanosti – rekla je ona za časopis Pageant.

Merlin je, takođe, pre šminkanja na svoje lice nanosila debeli sloj vazelina ili obične bele kreme, kako bi postigla što bolji efekat. Prema nekim navodima nanosila je i maslinovo ulje i sklanjala se od sunca jer je bila protivnica preplanulog tena. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.