· · Коментари: 1

СЕРЕНУ ВИЛИЈАМС живот није мазио: Изгубила је сестру, била у СЕКТИ, а ускоро ће се суочити са НАЈТЕЖОМ одлуком у животу (ФОТО)

Серена Вилијамс дала је интервју за Вог и тако открила да ускоро напушта свет тениса

1660150761_Foto-Pixabay-Profimedia-Serena-Vilijams-Printscreen-YouTube-Nick-Johnson.jpg
Фото: Пиxабаy, Профимедиа - Серена Вилијамс, Принтсцреен/YоуТубе Ницк - Јохнсон

Серена Вилијамс је у интервјуу за Вог рекла како не жели да напусти тенис, али је свесна да је њена каријера на измаку.

"Заправо, то је најтежа ствар у животу, ништа теже од тога не могу да замислим. Не желим да се ово заврши, али сам истовремено спремна за оно што следи... Пристала сам на овај интервју јер сам хтела да кажем да правим искорак у животу, искорак у односу на тенис, ка другим стварима које су важне за мене," поручила је славна Американка, без откривања када ће тачно престати да се бави "белим спортом", осим да се дан растанка - баш примакао.

Присетимо се зашто су сви опседнути Сереном Вилијамс?

Серена је у Америци најбољи спортиста свих времена, у тенису има више гренд слем титула него Новак Ђоковић!

У жижу интересовања њена породица дошла је ове године када је изашао филм "Краљ Ричард" о животу њеног оца који је "створио" њу и Венус.

Серена све више времена проводи са мужем и ћерком, док мимо тениса развија и своју модну линију.

Серена Вилијамс је све само не типична тенисерка. Она не личи на класичну тенисерку - има много мишића, бујно попрсје које без пардона открива, истакнуту задњицу, јаке мишићаве ноге и не делује грациозно док скаче у месту када победи.

Серену је од треће године тренирао отац Ричард Вилијамс. Иако је радио као радник у обезбеђењу, волео је да гледа тенис и одлучио је да ће његове ћерке Венус и Серена постати тенисерке. И тако је и било. Постале су тенисерке и то најбоље!

Направио је план од 78 страна, почео и сам да игра, а тренер му је био човек са надимком Стари Виски, којем је Ричард плаћао флашама пића. Серена и годину дана старија Венус родиле су се у Сагиноу, држави Мичиген, родном месту њихове мајке Орасин Прајс, зване Бренди, медицинске сестре и удовице, која је венчањем са Ричардом довела и три ћерке из првог брака: Јетунду, Линдреу и Ајшу. Ако се томе дода петоро деце из Ричардовог првог брака, сестре Вилијамс имале су чету помоћника која ће им помагати током будућих тренинга. Породица се брзо преселила у Калифорнију, и то баш у Комптон, предграђе Лос Анђелеса.

Комптон је озлоглашени део града познат по бандама "бладси" и "крипси", црвени против плавих, где су се убиства дешавала свакодневно, а полиција је избегавала да се меша. Е, ту је мала Серена тренирала са Венус, док су им родитељи спроводили тешку дисциплину.

 

Чланице Јеховиних сведока

Кретале су на спавање у 10 увече, а с обзиром на то да су сви били чланови Јеховиних сведока, нису славили традиционалне хришћанске празнике нити ичији рођендан. Нису чланови ниједне политичке партије и не гласају. Нису их пуштали ни у школу, Орасин је девојчице учила код куће. Ипак, живот у Комптону узео је данак породици: у једном од уличних обрачуна банди погинула је најстарија Орасинина ћерка Јетунде. Серена је никада није заборавила: основаће касније фондацију са сестриним именом.

Ричард је девојчице ипак преселио на Флориду, у легендарну академију Рика Мачија. Мачи није сматрао да су Венус и Серена претерано талентоване, али је касније рекао да су га одувале њихова "горућа жеља да трче за сваком лоптом као да им гори коса".

Мислио је да се спортисткиње са телима попут њихових не баве тенисом. Ипак, пристао је да у његовом тениском кампу тренирају бесплатно ако добије део њихових будућих зарада. Био је то најбољи пословни потез у Мачијевом животу. Серена је први професионални меч одиграла у 14. години, 1995, а четири године касније освојила је УС Опен. Остало је историја.

 

Прочитајте још: КРАЉИЦА народне музике је у Београд дошла гола и боса: Ово је животна прича ЛЕПЕ ЛУКИЋ

Серена је иначе позната по хуманитарном раду. Тенисерка је основала много фондација за помоћ Афроамериканцима, женама болесним од рака дојке, оболелима од сиде, постала амбасадор Уницефа, дала много новца у добротворне сврхе, а последње што је урадила је куповина више од четири милиона маски у борби против ковида 19 и поделила их школама.

Завршила је модни дизајн на универзитету, има модну линију која носи њено име, воли да пише, лепо пева, течно говори француски и зарадила је 86 милиона долара само од новца са турнира. О свотама која добија од реклама можемо само да сањамо.

Љубавни живот, веза с репером

Серена је била у многим кратким везама, а једна од њих је и са славним репером Дрејком. Али мушкарац њеног живота је Алексис Оханијан, оснивач популарне платформе за друштвене медије Редит.

На место извршног директора дошао је 2014, када је Редитова веб-страница постала трећа по посећености у Америци и вредна огромних 1,8 милијарди долара. Тениска суперзвезда и технолошки гуру упознали су се у једном римском хотелу 2015. Оханијан је почео да прати Серену свуда где је играла.

Нико није знао да је у осмој недељи трудноће када је јануара 2017. освојила Аустралијан опен. Септембра исте године пар је добио ћерку Алексис Олимпију. Два месеца након рођења Олимпије венчали су се у Њу Орлеансу. Свадба је била у амбијенту бајке "Лепотица и звер", са сводовима и столовима од цвећа. Серена је носила раскошну принцес венчаницу Александера Меквина, а на руци дијамантски прстен вредан три милиона долара. Алексиса је обукао "Армани".

Дошли су сви који им значе: Бијонсе, Ким Кардашијан Вест, Џеј Зи, Ана Винтур... Све је било неформално и раскошно, званице су седеле и лежале на софама уместо на столицама, на букет белих ружа у Серениним рукама пало је неколико суза радосница. И младожењи су очи засузиле.

"Ниси само у спорту највећа на свету. Највећа си свуда у животу," рекао јој је Алексис на венчању.

Данас, њих двоје живе чаробан живот са својом девојчицом. Серена се преселила из своје куће у Палм Бичу на Беверли Хилс, Олимпију воде готово на све турнире, а дадиље им нису потребне. Алексис своју супругу подржава у свему.

 

Због расних немира у Америци својевремено се повукао из управног одбора Редита са жељом да на његово место дође неко ко припада црној раси.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.