· · Коментари: 0

СИЛОВАЛИ СУ ЈЕ, ТУКЛИ И НАЗИВАЛИ НАКАЗОМ: Живела је у беди међу ПАЦОВИМА, а један сусрет променио је све!

Лејди Гага данас слави 37.рођендан

1679995463_profimedia-0765531113-Lejdi-Gaga-naslov.jpg
Пхото: Профимедиа

Право име јој је Стефани Џоен Анђелина Германота, а целом свету је позната као Лејди Гага. Она је мултиталентована, и била је права сензација и музичко освежење када се појавила са нумером ''Покер фаце''. Бави се писањем песама, компоновањем, глумом, плесом модним дизајном, има козметичку линију и прави је филантроп.

Али, упркос свом великом успеху, њен животни пут није био нимало лак. Рођена је у Њујорку 28. марта 1986. године и италијанског је порекла, као најстарија ћерка Џозефа Герамонтеа и Синтије Бисет. Висина јој је само 155 цм, због чега стално носи ципеле са високом петом, а током снимања клипова користи посебну рачунарску обраду, која јој омогуц́ава да изгледа више.

За разлику од милиона других људи који детињство памте по играчкама и дружењу с другом децом, ова тридесетседмогодишњакиња своје одрастање памти искључиво по мукотрпном раду.

"Са четири године почела сам да свирам клавир. Многи су мојим родитељима говорили да сам чудо од детета јер сам изванредно изводила најтеже композиције Баха, Бетовена и Шопена, али они у то нису веровали. Мислили су како са мном нешто није у реду и да сам чудна, пошто ми никако није било интересантно да с осталом децом време проводим напољу.

Била сам тиха, повучена и ћутљива, једно време чак су ме водили и код дечјег психолога како би увидели шта се са мном дешава. После годину дана схватили су како је боље да ме оставе на миру и гледају своја посла јер ја све могу сама", присећа се Гага која је своју прву песму компоновала са само једанаест година.

Силована са 19 година

Прве тинејџерске муке осетила је чим је кренула у средњу школу, а због свог необичног начина одевања и шминкања, врло брзо је постала мета друге деце која су је непрестано нападала и најстрашније вређала. У гостовању код Опре Винфри признала је како је са 19 година чак била и силована и како и дан данас осећа последице.

"Траума је део мог живота", рекла је она.

"Не волим претерано да се враћам у прошлост јер сматрам да је то чисто губљење времена. Проживела сам ужасне дане као тинејџерка јер сам се преко ноћи сусрела с најстрашнијим обликом психичког злостављања од стране друге деце у средњој школи. Одувек сам била другачија и нисам се уклапала у шаблоне. Имала сам само неколико пријатеља и обожавала музику.

 

Наравно, било је ту и доста мушкараца, али писање песама за мене је увек било на првом месту. Сигурна сам да су многи млади људи прошли кроз сличан пакао, али о томе су ћутали јер их је било срамота. Због своје различитости, са само петнаест година пала сам у дубоку депресију".

"Пљували су ме и говорили ми да смрдим, да сам наказа, грешка природе која има црвену и сребрну сенку на очима. Сада ми то делује смешно, али тада је било веома непријатно. Затварала сам се у кућу и нон-стоп свирала по седам часова како бих избацила сву негативну енергију коју сам имала, као и мржњу коју сам осећала према другима. Ружно је када некога мрзите, а ја сам мрзела цео свет. Данас ми је жао ми је због тога", истиче певачица.

Било јој је седамнаест година када јој је Универзитет Тиш у Њујорку, као изразито талентованој девојци, дао целу стипендију како би похађала студије клавира, али она је као прави занесењак ипак одлучила да срећу потражи у неком другом свету, па је након првог семестра престала да студира.

"Била сам најбоља на класи, у то сам сигурна. Заправо, увек сам најбоља и то је моја највећа мана. Када сам уписала факултет, нисам била депресивна јер сам почела да станујем у студентском дому где су журке биле одличне, пушила се трава и пило се до изнемоглости. Многи су се питали како успевам да не спавам по целу ноћ, а онда ујутру најбоље урадим тест. Одговор је једноставан: ја сам најталентованија. Читав тај школски програм био је исувише лак за мене, па сам решила да одустанем од њега и посветим се својој музичкој каријери".
"Живела сам на грозном месту где је било доста пацова, а ноћу сам свирала по кафићима и зарађивала таман толико да не морам да једем сопствени измет јер ми је стомак увек био празан. Нисам плаћала рачуне и дешавало се да ми понекад искључе воду, па се нисам ни купала. Међутим, тада уопште нисам била несрећна, напротив, водила сам живот правог уметника и само сам понекад, јер то иначе готово никада не радим, плакала.

 

''Суза би ми канула када бих се пробудила и схватила да стварно смрдим, као што су ми то деца својевремено говорила. Оставила сам породични дом у којем сам била уљуљкана и почела један веома чудан живот. Доста сам пила и то углавном на црту у локалима где сам радила", истиче звезда која је у том периоду упознала мушкарца коме ће се много година касније вратити у загрљај.

После две године свирања по клубовима, њен амерички сан коначно се остварио. Уочи деветнаестог рођендана, упознала је продуцента Роба Фусарија кога је одушевила својим талентом. Недуго затим потписала је уговор за продукцијску кућу Деф Јам, снимила свој први сингл Боyс, боyс, боyс и преселила се у прелеп стан на источној страни града. Убрзо се још неколико њених песама нашло на врху топ-листа и популарност контроверзне певачице почела је да расте вртоглавом брзином.


Буран љубавни живот

И њен љубавни живот био је врло буран. Гага од почетка своје каријере није крила партнере од јавности, већ је све отворено показивала представницима седме силе.

"Небулозно је да се кријете од папараца. Па ја сам звезда и нормално је што људи иду за мном. Имала сам много мушкараца и жена. Не стидим се чињенице да уживам и у женским телима, она су заправо много лепша него мушка, немају длаке и чаробно миришу", с осмехом је често изјављивала девојка за коју многи тврде да је права Мадонина наследница.
Прва веза певачице за коју јавност зна је са барменом Лукаом Карлом. Она је трајала од 2005. до 2008. године, након чега је Гага објавила како више нису заједно. Певачица је тешко поднела раскид, након чега је пала и у депресију, те се 2010. године помирила са бившим.

У септембру 2011. године, упознала је глумца Тејлора Кина, који је глумио у њеном музичком видео клипу за песму „Yоу анд И“.

Недуго након тога, јавност је открила како су започели љубавну везу и у стварном животу, што је пар потврдио и веридбом у фебруару 2015. године. Ипак, веза није потрајала, а Гага је срећу пронашла са талент агентом Кристијаном Карином, али се и та веза завршила раскидом.

Шушкало се о њеној романси са Бредлијем Купером и многи су кривили Гагу као узрок краха романсе славног глумица и руске манекенке Ирине Шајк.

Лејди Гага и Бредли Купер упознали су се на снимању филма "А Стар ис а борн", након чега се писало да је међу њима постајало нешто више од пословне сарадње, међутим, певачица и глумац су демантовали наводе, истичући да међу њима није било ничега, већ да је само реч о сјајној глуми.

Гага је данас у вези с предузетником Мајклом Поланским. Пар је заједно од 2020. године, а медији су писали да је њен партнер сушта супротност од Гаге, али да то њој и те како одговара.


Спекулисало се и да је њена хит песма "Ступид Лове" написана управо о Поланском, јер се у тексту помиње проналажење праве особе после дуго времена. Добитница Гремија и Оскара у једној америчкој емисији изјавила је да је Полански љубав њеног живота и да јој помаже у многим хуманитарним акцијама.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ