Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШОК

"Силовао нас је и дрогирао" ... Славног дизајнер оптужују за сексуално злостављање (ФОТО)

Један од најпознатијих светских дизајнера, оптужен је за сексуално злостављање

1610115769_Depositphotos_213097796_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Александер Ванг, нашао се на мети опптужба за сада непознатих особа, које на друштвеној мрежи Инстаграм, објављују приче везане за славног дизајнера.

Прочитајте још: Огњен Амиџић у болници: Примљен са обостраном упалом плућа

Наиме, када је Ванг покренуо своју компанију, одмах је постао један од најомиљенијих светских дизајнера, а његове креације носиле су многе познате даме. Прве гласине о његовом непримерном понашању, појавиле су се 2017. године, када су га за сексуално злостављање оптужили транссексуалци.

Флоренс Велш, испричала је у интевју за један престижни магазин, о преварама које ради са људима. Па им тако даје вотку, говорећи им да је вода, а све то је називао "триком забаве". Азалеиа Бенкс је, 2019. године одлучила да објави снимак, на коме Ванг, непримерено додирује транссексуалне жене. Ипак, ове оптужбе тек сада су озбиљно схваћене, када су реаговања пренели поједини Инстаграм профили и када су медији попут Њујорктајмса и Гардијана, писали чланке о овоме.

Након што се за причу заинтресовао и "Вог", Ванг је одлучио да се огласи:

- Најпре желим да се обратим људима који су ми помогли да овај бренд изградим у ово што је данас и да кажем нешто о лажним, измишљеним и углавном анонимним оптужбама против мене. Иако сам увек био активан у друштвеном животу и ишао на окупљања, забаве и концерте на којима је било алкохола и дрога, супротно ономе за шта ме оптужују, никад нисам искоришћавао друге у сексуалном смислу нити их присиљавао на нешто. Никад нисам користио свој статус и славу за то. Ове неутемељене оптужбе почеле су на друштвеним мрежама, а покренули су их профили који упорно не поштују валидност доказа и проверавање информација. Приоритет ми је да докажем да су ове оптужбе лажне и да су подстакнуте опортунистичким мотивима. Важно је дићи глас, али битно је и да су оптужбе истините. Наш тим чини све како би истражио ове оптужбе и обећавамо да ћемо остати искрени и транспарентни током тог процеса. Сретни смо што нам долази подршка са свих страна, желимо да захвалимо нашим радницима, клијентима и колегама који стоје уз нас - рекао је славни дизајнер.

Ипак, људи који су га оптужили, одлучили су да правду потраже на суду, а адвокат који заступа једну од наводних жртава, одлучила је да Вогу одговори мејлом:

Прочитајте још: Познати репер хитно примљен у болницу (ФОТО)

- Модна индустрија је давно требало да се обрачуна са честим и узнемирујућим злостављањем модела. Последњих година заступала сам многе који су оптуживали Пола Марсијана, Бруса Вебера и друге. Модели нису реквизити, имају иста права као и други- написала је Лиза Блум.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas