Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

"Краљ кокаина" је постала химна свега што не ваља, а настала је из ДРУГОГ РАЗЛОГА: Исповест Срђана Моби Дика ЗАКОВАЋЕ ВАС ЗА СТОЛИЦЕ

Музичар је открио како је настала његова најпознатија песма, због које је умало на наступу није убио

1625900625_mobi-dik.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/РТС Програм за дијаспору - Званични канал
Oglas

Музичар Срђан Чолић, познатији као Срђан Моби Дик, открио је у једној емисији ко му је био инспирација за песму "Краљ кокаина", да ли је и сам узимао пороке, као и то какву је непријатност доживео на наступу управо због ове песме.

Поред тога, Срђан се присетио и једне сцене са Светланом Цецом Ражнатовић, када је дошла у студио у пратњи свога супруга Жељка Ражнатовића Аркана.

Прочитајте још: Аца Лукас оптужио Лепу Брену да га је избацила из Звезда Гранда због намештаљки

Наркотици

"Тини Варга је био велики југословенски продуцент, страшно музикалан човек. Био ми је као старији брат. За мене је био велики гуру. Тини Варга је имао проблем са дрогом, био је наркоман. Он је заслужан што ја никад нисам пробао ништа од тих дрога. Ја сам њему све веровао, да ми је рекао да се дрогирам ја бих се дрогирао", почео је Срђан причу о пороцима, па се присетио шта се све дешавало док су снимали једну "Занину" плочу.

"У студио је дошао један наш познати певач, да га не именујем. Њих двојица су петљали неки хероин, и углавном су се вратили потпуно избезумљени. Он ми прилази тако одваљен, показује ми руку где му из вене цури крв и каже - Слушај, будеш ли ово некад пробао у животу ја ћу те лично убити. Касније ми је рекао да има стравичан проблем са дрогама и да не може да га се реши, и да му је то једини грех у животу. Никад није могао да се избори са тим пороком. Био је предодређен за тако нешто. Слична прича као са Дином Дворником - предиван човек, феноменалан тип, екстра музикалан ал' једноставно рођен тако порочан. Ту није било повратка", испричао је Срђан.

Каже да су му поједини нудили да "повуче црту" али да их је увек одбијао, уз изговор који је измислио.

"Да не би испало како ја нећу, јер би их то увредило, онда им кажем да се скидам са тога и да имам неке блокаторе и да не смем то да узмем", испричао је својевремено Срђан у емсији "Голи живот".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srdjan Čolić (@sergiomoby)

Песма "Краљ кокаина"

Музичар је потом објаснио како је настала његова најпознатија песма "Краљ кокаина".

"Имао сам 19-20 година и забављао сам се са једном девојком која је из Црне Горе. Кад смо се разишли после неких пет година чуо сам да се забавља са једним од највећих дилера кокаина у Црној Гори. То је за мене био такав пораз да сам направио песму 'Краљ кокаина', коју сам посветио њој, и која је била против дроге, против тог типа. Нисам очекивао да ће то бити неки хит, јер ја сам се музиком бавио из бунта. Одједном она постаје химна свих људи који користе кокаин. Они прекрсте стихове и већина и дан данас пева 'Родићеш ми сина, краља кокаина' уместо 'Родићеш му сина'...", објашеава Срђан.

Како и сам каже, та песма је постала химна свега што не ваља, а управо због ње су га волели и нарко дилери.

"Дуго сам носио тај крст да сам део тога што не ваља. У споту је била глумица Вјера Мујовић. Емитовање спота је било премијерно на Трећем каналу али је прекинут на пола. Тад је песма постала забрањена. Наркодилери су ме обожавали. У Крагујевцу ми прилази човек пред наступ и каже:

- Је л’ знаш да си ми ти дужан за ауторска права?

- Ко си ти?

- Ја сам краљ кокаина!

- Не, ја сам краљ кокаина!

- Не, брате, ниси уопште информисан, ја сам краљ кокаина!

- Слушај, шта ћеш ти да попијеш.

- Виски.

- Дајте господину лажном краљу кокаина дупли виски. И мени дајте један виски.

Тада ме је загрлио и каже:

- Ти си мој брат! Ја сам Борис Петков.

После сам тек сазнао ко је он", присетио се Срђан, па се надовезао на наступ у Љубљани, и немиле сцене због те песме, када је могао да остане "без главе".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srdjan Čolić (@sergiomoby)

Гост уперио пиштољ у њега због песме

"У Љубљани кад смо наступали, били смо Ана Станић и ја. Певали смо тад на матрицу јер није могао цео бенд да иде. У првом блоку је било испрограмирано на том диску који смо понели да претпоследња песма буде 'Краљ кокаина'. У једном тренутку, била је пуна дискотека, и прилази један човек. А нама су иначе били доделили обезбеђење на наступу. Тај човек нешто показује, а ја не видим шта - он маше јер ми рефлектор бије у лице. Али Ана која је била на другом делу бине је видела шта има у руци и чука ме и каже - Е овај има пиштољ. И ладно ми човек упери пиштољ директно у ј*ја. То нико не види, јер је он у првом реду а и оно светло бљешти на све стране. Одсекао сам се. Држи пиштољ и дере се - Певај 'Краља кокаина'. И ја по говору провалим да је Албанац. Матрица отишла, кренула друга песма, ја вичем, - Биће после 'Краљ кокаина', али џабе. Он тражи да певам одмах, бесни. Двадесет минута ме је држао на нишану. У неком тренутку је обезбеђење приметило да има пиштољ. И тад креће општа фрка", прича Срђан и додаје:

"Нас спроводе до гардеробе, Ана се тресе од страха, а нама обезбеђење Албанци који му на албанском објашњавају да се смири, али он неће. То је трајало једно сат и по. Дошла и милиција али не може да уђе јер овај буквално држи таоце, хоће све да поубија. Срећом се то некако смирило."

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Xtream Codes Balkan

Журка код Милошевића

Фронтмен групе "Моби дик" испричао је и како је једном био и на журци у кући Слободана Милошевића.

"Марија Милошевић је правила журку. Отишли смо тамо, журка к'о журка. Велика нека просторија, по зидовима слике Мире и Слобе. Био шведски сто, било пристутно доста људи из естраде, доста денсера. Сви нешто биле уштогљени.

- Људи једите нешто, видите колико су људи наспремали, немој да се увреди домаћин - рекао сам им.

И они ништа. Ја намерно узмем столицу и седнем за шведски сто и кренем да једем", каже он, па се присетио познанства са Маријом Милошевић.

"Скроз је ок била, хвала Богу није ме мувала. Нисам био њен тип", испричао је Срђан.

Прочитајте још: Aca Лукас ŠOKIRAO! Аркан ми је тражио да УБИЈЕМ човека, а онда дао папир и оловку и рекао: Види колики ти је нос од ШМРКАЊА - напиши ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

Цеца и Аркан

Он је открио и да је присуствовао једном инциденту када је Аркан пред свима присутнима репетирао пиштољ.

"Били смо у једном малом студију на Чубури, Марина Туцаковић, Фута и ја. Радили смо Цецину плочу. У том тренутку долази Аркан, био је много фин. Цеца је пушила цигаре, а Аркан то није волео. Мени је Фута рекао:

- Само немој Цецу да нудиш цигарама, Аркан не може очима да види цигаре. Побесни скроз тад. Она не пуши кад је он ту.

- Ок, рекох.

Ја сам пуштао те песме, а сви они су стајали иза мене и слушали. Кад сам зауставио песму, чујем неки звук, окренем се и видим да Аркан држи уперен пиштољ мом другару у чело. Овај пребледео.

- Немој да ти се то више десило, рекао му је Аркан.

- Неће...

Спустио је пиштољ и рекао ми да пустим следећу песму. После сам сазнао да је овај мученик, пошто није знао, понудио Цецу цигаретама. Цеца га искулирала а овај потегао пиштољ на њега", испричао је Срђан.

Како каже, у време кад су Аркан и Цеца почели да се забављају она је живела на Јулином брду.

"Нешто смо остали до касно и Цеца ме замоли да је одбацим кући. Ја имао неку распаднуту ладу којој само што није отпао ауспух. Заустави ме пандур у Пожешкој, и почне да ме пропитује шта то возим, какав ми је то ауспух...

- Извините господине, ево возим колегиницу кући.

- Шта ме брига кога ти возиш...

И у том тренутку спази Цецу.

- Извини Цецо.

Окрене се ка мени и каже:

- Ајде брже вози, видиш да је уморна", испричао је он.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/HD Corleone

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas