Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Стално добијам улоге психопата": Драган Петровић Пеле о каријери, супрузи и детаљима из детињства - "У шестој години тражио сам цигарету поштару" (ФОТО)

Славни глумац дотакао се свих сфера живота, откривајући мало познате детаље из каријере и приватног живота

1676815408_draganpetrovicpele0316092022.jpg
Фото: Н. Скендерија
Oglas

Драган Пеле Петровић иза себе има преко 70 улога. Поред тога што је сјајан глумац, обожавају га и његови студенти. У емисији „Викенд на К1“ на телевизији К1, легендарни глумац говорио је вишедеценијској каријери, култним улогама, открио је поједине пикантерије из детињства, али и како је добио надимак Пеле.

- У средњој школи када се добијају неки надимци, тада су га и мени дали. Ови што су измислили надимак са великим поштовањем су га изговарали. Шалим се, био сам грозан у фудбалу, па је због тога изазивало подсмех– рекао је легендарни глумац и додао да се никада није бавио статистиком својих улога.

- Не бројим то, немам ништа од тога да сабирам и одузимам, сматрам да је то бесмислено. Ако статистика тако каже, онда верујем да је то то.

Пеле је у филму „Лепа села, лепо горе“, чија је улогу постала једна од најзначајнијих у његовој каријери, посебно познат по реплици: „Ладно, али стандард“, а у разговору са водитељем Радославом Кајтезом, открио је како сада гледа на ту улогу:

- То је један од најзначајних филмова који је снимљен у СРЈ. Било је ратно време и посебни услови, односно неуслови за тако један велики пројекат, али је из тога испао по мени један добар антиратни филм – рекао је Пеле и додао да је за један дан прихватио улогу у овом култном остварењу.

- Мене су збрзали да прихватим ту улогу. Нису ми дали времена за размислим. Данас ми је понуђено, речено и за два дана сам ја већ био на терену – каже Пеле.

Како се спекулисало улога Лазе, коју је тумачио легендарни глумац, наводно је била понуђена Боди Нинковићу, Пеле каже да није сигуран да су те информације тачне, али да је све могуће:

- Не знам, никада нисам сазнао, заиста. Причало се да, Бода Нинковић који је мој пријатељ, кум и класић, као и Срђан Тодоровић, су требали да одиграју те две улоге, које смо играли Манда и ја. Ко је шта требало да игра, то не знам – прича глумац и открива да су били веома тешки услови за снимање филма.

- Сложени услови су били. Снимало се у тунелу у Пријепољу, али добар део филма је сниман у Вишеграду Ии околини, које је било ратно подручје. Требало је у то време, причамо о 1995. години, прећи границу са свом опремом И пиротехником за снимање – каже Драган и открива да нису имали страх, али била је једна ситуација помало занимљива.

- Манди се покварио митраљез “Шарац”. Оружар није имао део да га замени, али зато је дошао ноћни чувар, који је ту преко ноћи и чува сет, да нас пита шта нам се покварило. Ми му покажемо, а он каже: “Имам ја код куће, донећу да заменимо”. Ми смо се погледали и помислили за шта њему служи тај митраљез, сигурно не за лов – додао је и открио да су статисти у филму били прави војници.

Реплика: “Како је у Шведској?”, “Ладно, али стандард” је део његове уметничке слободе којом је помогао сценаристи, да унесе мало живота у улогу.

Драган се дотакао и своје улоге у серији “Чудне љубави” у којој по први пут игра женски лик и то бабе.

- Никола Којо се сетио да му је у серији потребан лик бабе и онда ми је предложио. Пристао сам на то, јер сам веома слаб на ликове бабе, због Власте Велисављевића. Ја сам радио то, као омаж мом великом пријатељу. Он би је сигурно одиграо много боље, али мислим да је задовољан Власта, који ме гледа из раја – каже Петровић и додаје да је “форе крао” од покојног колеге.

Због тешких улога у којима је често играо, како наводи лудаке и психопате, Пеле каже да су га људи буквално мрзели.

- Стално ми дају улоге психопата, лудака, покварењака. Улетео сам тако у један фах, али понекад помислим да би могли да буду маштовитији и да не морају све да ураде на прву лопту, него да раде мало из контре. Ако ти се неко учини да ти личи на ђаволка, немој стално да му дајеш да игра ђаволка, гледај мало ширу слику – каже прослављени глумац.

Већ деценијама је у браку са колегиницом Олгом Одановић са којом има двоје деце. Упознали су се током студија, а она је недавно изјавила, како је већ при првом сусрету Пеле знао да је она жена његовог живота. У поменутој емисији славни глумац признао је да је супругин највећи критичар, али и да се не слаже са њеном констатацијом да је одмах знао да ће је оженити.

Фото: В. Данилов

- Она претерује, јер није то баш тако брзо било. Ја јој дајем за парво, јер је она ипак дама, па нека буде да је тако – прича Пеле и додаје да је супругин највећи критичар.

Легендарни глумац је открио да је рођен наопачке, али И да је као дете био веома несташан.

- Рођен сам наопачке, на ноге. Био сам јако несташан, већ у шестој години сам тражио цигарете поштару. Отац ме свако јутро водио код бабе и деде на Душановац, а тамо у комшилуку су били браћа роми и они су сви пушили. Мени је то било занимљиво, па сам од деде тражио цигарете да пробам и ја. Деда ми није дао наравно, а онда сам морао да се сналазим. Поштар ми је био једина солуција. Одбио ме једно два пута, ја сам му опсовао мајку, то сам такође покупио са улице и он човек шта ће, да ми цигарету и ја је запалим. Мој деда када сазнао, упитао је поштара, дли је нормалан? Он му је човек објаснио да му сваки дан псујем мајку и да није имао куд – испричао је Пеле анегдоту из детињства и додаје да није поносан на то.

Као студент био је у једној од најјачих класа на коју је веома поносан, а оно што је најзанимљивије је И његов сусрет са Бодом Нинковиће.

- Феноменално је било. Били смо једна лудачка класа. Нас 11 је примљено у тој класи, а Бода је примљен седам година раније, али је отишао у Смедерево по неке ствари и није се вратио све док ми нисмо уписали. Када се он појавио на вратима, ми смо мислили да је он доцент – закључио је.

Бонус видео:


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas