Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТИГЛО ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ: Евровизија ће имати нова правила гласања

Највеће музичко такмичење одржаће се овог маја у Шведској, а фанови с нестрпљењем ишчекују да виде какав спектакл су земље које се такмиче припремиле за велику бину Евровизије

1710323061_Foto-Profimedia-Evrovizija.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сада су из организације Евровизије открили да се ове године правила мењају, а једно од њих се односи на то да ће се Немачка, Велика Британија, Франвуска, Италија, Шпанија и Шведска пласирати директно у финале.

- Сматрамо да ова промена даје земљама велике петорке и земљи домаћину праведније игралиште у великом финалу будући да сада имају прилику да стварно наступе у полуфиналима. То је такође предност и за публику у арени и за гледатеоце код куће јер могу уживо да виде наступе свих извођача који се такмиче пре финала - изјавила је Еба Аделсон, извршна продуценткиња "Песме Евровизије 2024.".

Правила гласања промењена

Такође, публика ће моћи од почетка полуфиналних вечери да гласа за такмичаре, и то док они буду наступали. До сада је био случај да гласање почне тек када сви кандидати наступе, али сада ће гледаоци моћи да одахну, јер имају доста времена за гласање.Верни фанови светског такмичења из земаља које не учествују, дакле остатак света, имаће 24 сата предности у гласању. Онлајн гласање отвориће се за њих одмах након завршетка друге генералне пробе у полуфиналима и финалу, који се одржавају вече пре, и остаће отворено до почетка наступа уживо, пише Индеx.хр.

- Гласање у финалу било је отворено када сви финалисти заврше с певањем. Уместо тога, желимо да пружимо прилику да укључимо гледаоце од самог почетка – ако видите нешто што вам се свиђа, требало би да можете гласати одмах. Такође можете, наравно, причекати рекапитулацију на крају, као и претходних година - рекла је Адиелсонова и додала:

- Имамо позитивно искуство с овом процедуром гласања у Мелодифестивалену (шведско национално финале, прим. аут.). Осим тога, постоје гледаоци у другим деловима света који желе да гласају и желимо да им дамо бољу прилику да учествују у резултату. Сада не морају да навијају будилник усред ноћи.

Подсетимо, Србију на великом такмичењу представља Теyа Дора са песмом "Рамонда", а према кладионицама, она се тренутно налази на 21. месту.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas