Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сви су обожавали чувену Дару из "Жикине династије", али њен лик је одједном нестао из серије: Ево због чега је морала да напусти снимање

Њена реплика "љуби га мајка" постала је култна

1668507361_FOTO-TANJUG-ZORAN-ZESTIC-Youtube-printscreen.jpg
Фото: Yоутубе/принтсцреен/леа777леа, ТАЊУГ/ Зоран Жестић
Oglas

Глумица Дарнка Дара Чаленић рођена је 1934. године у Новом Саду. Одиграла је преко тридесет филмских улога, а поред тога учествовала је у многим драмским емисијама, забавном и дечијем програму, као и бројним серијама.

Добитница је награде за глумачко остварење на Стеријином позорју 1965. године, за улогу Изоте у представи Савонароли и његови пријатељи. Награђена је 2006. године златном плакетом и дипломом Стеријиног позорја "за изузетну глумачку личност и помоћ младима".

Публика је највише памти по улози Даре из серијала "Луде године" у ком је глумила жену Гидри Бојанићу. Генерације памте њену чувену реплику "љуби га мајка". Међутим, она је морала да прекине уговор и да одустане од снимања култне серија, а она је једном приликом открила и због чега.

- Пријатно је када чујем да ме сви памте по "Жикиној династији". Прича се да су многи ту ТВ серију Зорана Чалића гледали чак по неколико пута. Осећала сам се врло добро на снимању, као код куће, али сам морала да прекинем снимање и да одем код свог супруга у Америку. Не свиђа ми се што је лик Даре постао сувише популаран: кад год ме виде на улици, не обраћају ми се као Дари Чаленић него са "љуби га мајка." Моја одлука да са својим мужем живим у Америци разлог је што сам прекинула уговор - испричала је једном приликом легендарна глумица.

Прочитајте још: Милоша Тимотијевића сви знате, а ево ко је био његов отац (ФОТО)

Открила је и како је њен живот у Америци изгледао:

- Живот у Кембриџу (Бостон) био је врло разноврстан. Волим гимнастику, па сам слободно време користила да вежбам, а увече у биоскоп, позориште или на концерт у чувеном бостонском Симфонијском холу. Много сам читала и путовала. Сваку зиму смо проводили на Флориди - говорила је Дара.

Прочитајте још: БОСОНОГА глумица на ОТКРИВАЊУ ЗВЕЗДЕ на Булевару Славних: Кристина Еплгејт, бори се као лавица након тешке дијагнозе

Причала је и да је волела да чита и кува, а највише да припрема јела њеном супругу Владимиру:

- Много читам и волим да кувам. Мој Влада обожава моју храну, што ми је посебно драго јер њега је врло тешко задовољити, у сваком погледу.

Дара се са супругом вратила у Београд 2014. године. Ту је провела своје посоледње године живота, а заувек нас је напустила у марту 2021. године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas