Oglas
· · Komentari: 0

Svi su obožavali čuvenu Daru iz "Žikine dinastije", ali njen lik je odjednom nestao iz serije: Evo zbog čega je morala da napusti snimanje

NJena replika "ljubi ga majka" postala je kultna

1668507361_FOTO-TANJUG-ZORAN-ZESTIC-Youtube-printscreen.jpg
Foto: Youtube/printscreen/lea777lea, TANJUG/ Zoran Žestić
Oglas

Glumica Darnka Dara Čalenić rođena je 1934. godine u Novom Sadu. Odigrala je preko trideset filmskih uloga, a pored toga učestvovala je u mnogim dramskim emisijama, zabavnom i dečijem programu, kao i brojnim serijama.

Dobitnica je nagrade za glumačko ostvarenje na Sterijinom pozorju 1965. godine, za ulogu Izote u predstavi Savonaroli i njegovi prijatelji. Nagrađena je 2006. godine zlatnom plaketom i diplomom Sterijinog pozorja "za izuzetnu glumačku ličnost i pomoć mladima".

Publika je najviše pamti po ulozi Dare iz serijala "Lude godine" u kom je glumila ženu Gidri Bojaniću. Generacije pamte njenu čuvenu repliku "ljubi ga majka". Međutim, ona je morala da prekine ugovor i da odustane od snimanja kultne serija, a ona je jednom prilikom otkrila i zbog čega.

- Prijatno je kada čujem da me svi pamte po "Žikinoj dinastiji". Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan: kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa "ljubi ga majka." Moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor - ispričala je jednom prilikom legendarna glumica.

Pročitajte još: Miloša Timotijevića svi znate, a evo ko je bio njegov otac (FOTO)

Otkrila je i kako je njen život u Americi izgledao:

- Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi - govorila je Dara.

Pročitajte još: BOSONOGA glumica na OTKRIVANJU ZVEZDE na Bulevaru Slavnih: Kristina Eplgejt, bori se kao lavica nakon teške dijagnoze

Pričala je i da je volela da čita i kuva, a najviše da priprema jela njenom suprugu Vladimiru:

- Mnogo čitam i volim da kuvam. Moj Vlada obožava moju hranu, što mi je posebno drago jer njega je vrlo teško zadovoljiti, u svakom pogledu.

Dara se sa suprugom vratila u Beograd 2014. godine. Tu je provela svoje posolednje godine života, a zauvek nas je napustila u martu 2021. godine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas