Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Током бомбардовања сам због стреса изгубила бебу": Леа Киш се присетила стравичних тренутака

Водитељка је током бомбардовања једва извукла живу главу

1711381178_Ftoo-Ataimages.rs-Arhiva-Novsoti.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Архива Новости
Oglas

25 година од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије буди дубоке емоције и сећања код свих грађана Србије. Ова трагедија, која је заувек урезана у историју, оставила је горак укус у срцима и душама многих. 
Ноћ између 22. и 23. априла 1999. године донела је трагедију и страхоту која је заувек променила ток догађаја. НАТО је засуо бомбама зграду Радио Телевизије Србије , узрокујући смрт шеснаесторо запослених  особа РТС-а. То није био само напад на објекат, већ и на слободу изражавања и темеље новинарске професије.

Једна од особа која је била директно суочена са том траумом је и новинарка Леа Киш, која је у емисији 'Први ред' на телевизији К1 поделила своје сећање на те страшне тренутке. 

- Имали смо у то време неку врсту ултиматума да морамо свакодневно да одлазимо и да се јављамо на посао, макар се само уписивали и исписивали, јер нисмо имали неке превелике обавезе. Тада сам била у забавној редакцији и она се није емитовала из оправданих разлога, али морали смо да се пријавимо и одјавимо, не би ли на тај начин остали у сталном радном односу, јер ако се не појавимо, сматрало се да смо или отишли из земље или не желимо да долазимо на посао, због ризика - каже Леа и открива да је због стреса након сазнања да је бомбардован РТС,  изгубила бебу:

- Нисам могла да поделим тугу са својим колегама, јер се и мени десила једна изузетно тешка ситуација, а то је да сам при сазнању да се то десило, нажалост, изгубила бебу - каже и додаје да је операцију једва преживела.

- Сутрадан сам хоспитализована, имала сам две операције, једва извукла живу главу и остала без нерођеног детета - каже Леа и додаје да РТС након бомбардовања није био више исти:

- Више то никада није била телевизија у којој смо се радовали и имали неке лепе успомене. Просто, остала је једна мучна ситуација и никада нисмо могли више да нађемо радост коју смо имали, барем ја - закључила је Леа Киш у емисији "Први ред" на телевизији К1.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas