Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Умрла глумица Ирена Абрахам (74), била је добитница награде за животно дело: Познати датум и време сахране

Глумица Ирена Абрахам, преминула је у 74. години, а сахрана је заказана за суботу, 11. новембра у 12.00 часова на Градском гробљу у Новом Саду.

1699189147_1234.jpg
Oglas

Пензионисана глумица Новосадског позоришта, Ирена Абрахам је рођена 31. октобра 1949. године у Кикинди.

Дипломирала је 1975. године у Румунији, на Универзитету уметности у Таргу Мурешу, у класи Андраша Чорбе и Гезе Гергеља.

Своју глумачку каријеру започела је у Суботици, а 1977. године постаје чланица ансамбла Новосадског позоришта.

Више пута је гостовала у представама Салашарског позоришта. Била је једна од оснивачица Ђачке сцене "Шарене искрице", коју је и водила осам година. Подучавала је млађе нараштаје, бавила се режијом, осим у позоришту глумила је у филмовима.

Неке од њених најпознатијих улога су Наталија Иванова у "Три сестре", Мајка Храброст, Лиситрата, Госођа Карњо у "Удовица госпођа Карњо и два ветрењака"...

Њена последња улога била је у представи Ингмар Бергман "Фани и Александар", где је глумила Фани.

Добитница је награде за животно дело коју јој је 2006. године доделило Министартво просвете и културе Мађарске, у оквиру 18. фестивала мађарских позоришта у Кишварди.

Након 36 година радног стажа у Новосадском позоришту, 2013. се пензионисала.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas