Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА

ВИЛУ СМИТУ ПРЕТИ ЗАТВОР! Због "шамара који је обишао свет" глумац у ОЗБИЉНОМ проблему (ФОТО/ВИДЕО)

Глумац Вил Смит би се могао суочити са затвором или условном казном, грађанском тужбом, а можда ће морати и да врати свог Оскара, што би представљало преседан

1648542438_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

То су три од четири потенцијалне последице за Смита који је ударио Криса Рока на сцени након што се комичар нашалио на рачун губитка косе Џејде Пинкет Смит, према правним стручњацима.

Четврта могућност је да нико ништа не уради и да нема последица. То је оно што је професорка права Лесли И. Гарфиелд Тензер рекла за Сун да верује да је то највероватнији исход јер је Рок - до сада - рекао да неће подизати тужбу.

Тензерова је рекла да кривични случај и грађанска тужба зависе од комичара. „Оно што је Вил Смит урадио испуњава све услове кривичног напада према калифорнијском кривичном закону“.

Академија га може тужити на грађанском суду. Нанео је штету њиховој продукцији

„Чињеница је да је испунио све елементе из кривичног закона. Применио је силу, урадио је то намерно и изабрао је да то уради, а одбрана супруге од шале није оправдање по закону. Јасно је да је починио злочин, али јавни тужиоци неће предузети гоњење без тужиоца, у овом случају Криса Рока, јер не би имао ко да сведочи. То је проблем много пута у случајевима силовања и злостављања. Ако подносилац захтева не жели да сведочи или поднесе оптужницу, тужиоци немају случај."

Прочитајте још: ПРВО ОГЛАШАВАЊЕ ВИЛА СМИТА НАКОН ШАМАРАЊА НА ДОДЕЛИ ОСКАРА: Обратио се Крису Року, а онда поменуо и БОЛЕСТ своје супруге

Адвокат са Беверли Хилса Адам Мајкл Сакс рекао је да полиција и тужиоци и даље могу да поднесу кривичне пријаве без Рока, али се сложио са Тензеровом и рекао да је то мало вероватно.

„Претпостављам да ће (Крис Рок) то пустити да склизне“, рекао је Сакс. „Да је хтео, могао је. То је напад. Биће тешко оспорити то јер је на снимку и има доста сведока. То је озбиљан злочин. То је добра година у затвору. Његово прошло хапшење је било давно. Више од 10 година, тако да то не би било велико разматрање. Вероватно ће добити условну казну."

Академија и Крис Рок као тужиоци

Рок или Америчка филмска академија могу потенцијално да туже Смита на грађанском суду, где је терет доказивања много нижи од кривичног суда, кажу оба правна стручњака.

Као и у кривичном случају, Рок је рекао да неће тужити у јавним изјавама, што би значило да нема случаја.

Затим ту је и Академија, која може да тужи Смита и тврди да је оштетио њен производ.

Да ли је било "намештено"?
Чинило се да је то било стварно јер је Смит наставио да виче на Рока након што је сео, али стручњак за говор тела Џуди Џејмс рекла је за Сун да Рок није „неговао своје лице“, што је био један од знакова за које је Џејмсова рекла да може да укаже на исценирани штос.„Крисов очигледан недостатак 'повређеног' одговора је вероватно оно што је навело многе људе да поверују да гледају намештаљку."

„Академија нема кривични поступак против Вила Смита“, рекао је Сакс. „Али академија га може тужити на грађанском суду. Нанео је штету њиховој продукцији. Повредио је вредност њихове емисије. Он је изазвао насиље. Али морали бисте да докажете штету. То би морао да буде финансијски губитак. Он је умањио њихов производ својим понашањем. Друге познате личности би можда биле нервозне да иду следеће године због недостатка сигурности.“

Тензерова је рекла да мисли да би грађански поступак за доделу Оскара био "слаб". Али без обзира на то шта Рок каже ноћ и дан после, увек може да се предомисли, додала је.

Рок би имао годину дана да поднесе тужбу полицији, рекао је Сакс: "Али како време пролази, сведоци нестају, људи заборављају. Желите да буде свежије."

На грађанском суду, Рок има три године да поднесе тужбу, каже Сакс.

„Крис може чак да тужи академију. Може да каже да му нису пружили одговарајуће обезбеђење“, рекао је адвокат Беверли Хилса. „То би била грађанска парница. Може да тужи Вила Смита, Академију, осигуравајућу компанију, обезбеђење и позориште. Као извођач на сцени, требало је да буде заштићен."

Четврта и највероватнија последица

Уз све понуђене опције и наизглед неспремност Рока да буде део кривичних или грађанских предмета, четврти и „највероватнији“ исход је да неће бити ништа, рекла је Тензерова.

Прочитајте још: ЖИВЕЛА У БЕДИ, А ДАНАС УЖИВА СА ПЛЕМИЋЕМ У ЛУКСУЗУ: Истина о трагичном детињству добитнице Оскара, Џесике Честејн

„Мислим да нећемо имати ни грађански ни кривични поступак. Али оно што је мене лично засметало је то што је неколико тренутака касније добио награду и овације. То значи да се чини да се ништа неће догодити и да ће бити гурнуто под тепих.“

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas