Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВИОЛИНОМ ПОКОРИЛА СВЕТ: Новосађанка стигла до самог врха и освојила најзначајније признање

Дa Лана Зорјан (15) сигурним корацима стасава у врхунског музичара и да јој се смеши блистава каријера, стигла је још једна потврда. Талентована виолинисткиња из Новог Сада, студент прве године Академије уметности у родном граду у класи маестра Стефана Миленковића је на - International Classical Music Awards - ИЦМА, проглашена за најбољег младог уметника до 18 година у категорији Discovery Award 2024. Ово је први пут да је неко из Србије освојио ову престижну награду.

1706347469_446789_lana-zorjan-1-foto-privatna-arhiva_f.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

У жестокој конкуренцији, међу 375 номинација, нашло се и име Новосађанке Лане Зорјан, коју је за престижну светску награду за класичну музику за професионалне музичаре, именовала Академија за младе таленте из Лихтенштајна.

- Сама номинација, за мене је била највеће признање за рад, труд и посвећеност које улажем у виолину од када знам за себе - узбуђеним гласом започиње Лана разговор за "Новости" после освајања великог светског признања. - Послала сам два снимка, биографију, списак досадашњих награда и заиста нисам имала никаква очекивања. Жири састављен од музичких критичара из 19 земаља и представника најутицајнијих медија у свету класичне музике, тајно су гласали у више етапа, јер се сужава круг номинација. Коначни резултати стигли су 18. јануара.

О овој награди, признаје нам млада уметница, није ни сањала да може да је освоји, а сада је доживљава као потврду да се посвећен и дуготрајан, често исцрпљујући рад, на крају исплати далеко више него што мислите да је уопште могуће. Изузетно је захвална директору Лихтенштајн музичке Академије, професору Дражену Домјанићу који је препознао њене квалитете, видео потенцијал у њеном свирању и дошао на идеју да је номинује заједно са осталим феноменалним кандидатима.

Прошле године у ово време, петнаестогодишња Новосађанка била је ученик другог разреда средње школе и упоредо завршавала осми разред осмолетке.

- Нисам ни сањала да ћу за пола године полагати пријемни испит на Академији уметности и постати редован студент у класи нашег светски прослављеног виолинисте, а сада мог професора Стефана Миленковића - открива нам наша саговорница, која се још привикава на студентски живот. - Рад са њим је за мене право остварење снова и осећам да уз његову подршку заиста могу да остварим све што испланирам. Он као да има чаробни штапић којим јако брзо и ефикасно решава све проблеме на које наилазим у програму.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas