Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Војвоткиња од Јорка се бори са тешком болешћу: Све открила на рутинском прегледу, а затим оперисана

Сара Фергусон подвргнута је операцији због рака дојке

1687774212_profimedia-0770175445.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Војвоткињи од Јорка (63) дијагноситкован је канцер након рутинске мамографије. Позната ауторка и пословна жена данас је отпуштена из болнице и вратила се у Виндзор са својом породицом.

Операција је изведена у болници Кинг Едwард ВИИ у централном Лондону, рекли су пријатељи Саре Фергусон. Други извор је додао да су прогнозе добре захваљујући томе што је рак дојке рано уочен.

Претпоставља се да је Сара Фергусон ове недеље провела неколико дана у болници.

Њена пријатељица изјавила је следеће: "Било је то тешко време, али је јако захвална медицинском особљу које је обавило мамографију и медицинском особљу које се бринуло о њој ових последњих неколико дана, невероватно је захвална".

Портпарол војтокиње саопштио је: "Сари, војвоткињи од Јорка недавно је дијагностикован рани стадијум рака дојке који је откривен на рутинском мамографском прегледу. Саветовали су је да мора на операцију која је успешно обављена.

Војвоткиња добија најбољу медицинску негу и лекари су јој рекли да су прогнозе добре. Сада се опоравља са породицом.

Војвоткиња жели да изрази огромну захвалност свом медицинском особљу које јој је пружало подршку последњих дана.

Такође је јако захвална особљу које је обавило маографију која је идентификовало болест, која је иначе била без симптома, и верује да њено искуство наглашава важност редовних прегледа".

Карцином дојке могу да најаве следећи симптоми:

- квржица у дојци

- промене у изгледу дојке односно:

- отицање целе или дела дојке.

- промене на кожи као што су сувоћа, дебљина или љуштење

- удубљење на кожи које не нестаје када скинете грудњак

- нагле промене у боји и облику брадавице

- друге промене облика и величиненкоје се не могу објаснити природним узроцима или узроцима који имају везе са лековима.

- промене на брадавицама

- задебљање дојке или бол.

Сара Фергусон са сином Елизабете Друге и принца Филипа, контроверзним и скандалозним принцом Ендрјуом, има ћерке Беатрис и Евгенију.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas