Oglas
· · Komentari: 0

Vojvotkinja od Jorka se bori sa teškom bolešću: Sve otkrila na rutinskom pregledu, a zatim operisana

Sara Ferguson podvrgnuta je operaciji zbog raka dojke

1687774212_profimedia-0770175445.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Vojvotkinji od Jorka (63) dijagnositkovan je kancer nakon rutinske mamografije. Poznata autorka i poslovna žena danas je otpuštena iz bolnice i vratila se u Vindzor sa svojom porodicom.

Operacija je izvedena u bolnici King Edward VII u centralnom Londonu, rekli su prijatelji Sare Ferguson. Drugi izvor je dodao da su prognoze dobre zahvaljujući tome što je rak dojke rano uočen.

Pretpostavlja se da je Sara Ferguson ove nedelje provela nekoliko dana u bolnici.

NJena prijateljica izjavila je sledeće: "Bilo je to teško vreme, ali je jako zahvalna medicinskom osoblju koje je obavilo mamografiju i medicinskom osoblju koje se brinulo o njoj ovih poslednjih nekoliko dana, neverovatno je zahvalna".

Portparol vojtokinje saopštio je: "Sari, vojvotkinji od Jorka nedavno je dijagnostikovan rani stadijum raka dojke koji je otkriven na rutinskom mamografskom pregledu. Savetovali su je da mora na operaciju koja je uspešno obavljena.

Vojvotkinja dobija najbolju medicinsku negu i lekari su joj rekli da su prognoze dobre. Sada se oporavlja sa porodicom.

Vojvotkinja želi da izrazi ogromnu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku poslednjih dana.

Takođe je jako zahvalna osoblju koje je obavilo maografiju koja je identifikovalo bolest, koja je inače bila bez simptoma, i veruje da njeno iskustvo naglašava važnost redovnih pregleda".

Karcinom dojke mogu da najave sledeći simptomi:

- kvržica u dojci

- promene u izgledu dojke odnosno:

- oticanje cele ili dela dojke.

- promene na koži kao što su suvoća, debljina ili ljuštenje

- udubljenje na koži koje ne nestaje kada skinete grudnjak

- nagle promene u boji i obliku bradavice

- druge promene oblika i veličinenkoje se ne mogu objasniti prirodnim uzrocima ili uzrocima koji imaju veze sa lekovima.

- promene na bradavicama

- zadebljanje dojke ili bol.

Sara Ferguson sa sinom Elizabete Druge i princa Filipa, kontroverznim i skandaloznim princom Endrjuom, ima ćerke Beatris i Evgeniju.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas