· · Коментари: 0

"За мене су „Лане моје“ и „Молитва“ наше најуспешније песме на Евровизији“: Невена Божовић искрено о овогодишњем Евросонгу

Певачица се дотакла и најновијих дешавања на Косову и Метохији, будући да тмо живе њени пријатељи и родбина

1685366115_rts_novogodisnji_program_29112022_0042.JPG
Фото: АТА имагес

Невена Божовић, рођена је и одрасла у Косовској Митровици, у којој и дан-данас живе њени родитељи. Јако је погађају тренутна дешавања на Косову и нада се да ће се ускоро пронаћи најбоље могуће решење, како би њена породица, али и суграђани могли мирно и слободно да живе.

- Свим срцем сам уз своју фамилију и моје суграђане на Косову, надам се најбољем могућем решењу – каже Невена у емисији „Кец на једанаест“ и открива какве је информације добила од својих најближих о ситуацији у њеном родном месту.

- Мирно је, то је најбитније и мислим да треба да шаљемо такву поруку. Народ који је доказао да је толико истрајан, смирен и стрпљив, треба такав и да остане. У сталном контакту сам са својом породицом и надам се да ће се ускоро решити све – каже популарна певачица.

Срђан Ђоковић, такође је рођен на Косову и Метохији, а Невена Божовић у фебруару је увеличала славље у част најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, након његове историјске победе на "Аустралиан Опену“ и том прилоком отпевала нумеру „Косовски Божур“.

- Родитељи Новака Ђоковића су ме позвали и радо ћу се увек одазвати таквом позиву, јер то је нешто што треба промовисати. Младе, успешне, талентоване људе, којих има много – каже Невена.

Недавно је у Ливерпулу одржана „Евровизија“ на којој је победу однела Лорин и песма „Тетоважа“. Невена сматра да је Шведска заслужено победила, као и да је ове године било, можда једно од најслабијих такмичења.

- Испратила сам финале. Допала ми се Шведска песма, То је њен стил и не треба да звучи као неко други. Она има своју интерпретацију која је мени јако интересантна – сматра певачица, која се осврнула и на своје учешће на избору за песму Евровизије 2019. године са песмом „Круна“.

- Мени је било само да се пласирам у финале, а касније када сам наступила у финалу, желела сам да се пласирам што боље. Када си тамо, на тим пробама, стекнеш ти тај утисак како се котираш код новинара и публике, али онда можеш и да се изненадиш у финалу. У мом случају се догодило, да земље које су ми дале највећи број поена у полуфиналу, у финалу ми нису дале ниједан бод, али то је типично за Евровизију. Оно  што је мени битно после свега тога је да представиш своју земљу на најбољи могући начин, не само на тој сцени, већ и  да песма остане, а мислим да је „Круна“ најзаступљенија на дечијим такмичењима и због тога ми је срце пуно – додала је Невена и објашњава да на Евровизији има свега.

- Ове године ми је било најслабије. Финац ми се није допао, Италија и Француска су имале занимљиве наступе, али је Шведска била убедљиво најбоља. Мало има песама, али не могу да кажем да нису извођачи спремни, јако су професионални сви – каже Невена која нашег представника није коментарисала, али сматра да је велики успех то, што се пласирао у финале.

- Сам пласман у финале је велики успех. Ипак, за мене су убедљиво наше најуспешније и најбоље песме на Евровизији „Лане моје“ и „ Молитва“, као и Јелена Томашевић и Констракта, која је направила прави бум – закључила је Невена Божовић у емисији „Кец на једанаест“ на телевизији К1.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.