Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗА СРПСКИМ ГЛУМИЦАМА УЗДИСАО СВЕТ: Посебно су остали упамћени бракови са политичарима

Глумице су одувек привлачиле пажњу јавности, пленећи талентом, шармом и харизом. Домаће драмске уметнице освајале су не само Југославију, већ и цео свет. Ипак, посебно су остали упамћени бракови са политичарима и функционерима.

1712390370_DFBGDEF.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Један од првих функционера који се оженио глумицом био је партизански војсковођа Пеко Дапчевић (1913-1999) чије је срце освојила лепа Милена Врсајков (1930-2018). Њихов брак изазвао је велику пажњу јавности, а неретко су привлачили доста негативних коментара.

Међутим, њихова љубав успела је да истраје упркос гневу комунистичке партије. Поред њих двоје на домаћој сцени било је још неколико бракова између глумица и политичара о којима је брујала чаршија.

Мира Ступица и Цвијетин Мијатовић

Глумица Мира Ступица (1923-2016) била је једна од најцењенијих позоришних, филмских и телевизојских уметница 20. века. Била је фатална за многе познате уметнике, политичаре, уопште у интелектуалним круговима, а говоркало се и да је у њу заљубљен и Мика Антић.

Дебитовала је 1941. године у позориште, а деценију касније стала је први пут пред камере.

- Била сам свесна да сам била лепа. Можда не толико лепа колико занимљива за људе. То је фино, али треба знати руковати тиме. Увек сам се бојала да не повредим мушкарце у одбијању. Довољно је што је одбијен - говорила је Мира.

Рођена је у Гњилану као Мирослава Тодоровић, била је старија сестра чувеног Боре Тодоорвића. Током прославе 60 година од њеног професионалног рада, 2001. године, колеге су јој дале епитет "највеће српске глумице 20. века". Скромна Мира истакла је да та титула припада Жанки Стокић, те је на њену иницијативу основана награда "Велика Жанка".

Иза себе је имала три брака. Први пут се удала када је имала само 19 година. Био је то брак са глумцем и плејбојем Миливојем ’’Мавидом’’ Поповићем, који је трајао четири године. У том браку добила је ћерку Мину.

Други пут се удала за Бојана Ступицу, крај кога почива по њеној жељи. Њихов брак почео је да се гаси Бојановим одласком на лечење од алкохола. Преминуо је 1970. у 60. години, а Мира га је увек помињала као највећу љубав и особу која је заслужна за њену импозантну каријеру.

Три године након смрти другог супруга, Бојана Ступице, Мира ступа у брак са Цвијетином Мијатовићем (1919-1993), који касније постаје председник председништва СФРЈ.

Рената Улмански и Мирко Тепавац

Рената Уламнски (1929) иза себе има богату каријеру, како на даскама које живот значе тако и пред камерама. Била је чланица ансамбла Српског народног позоришта у Новом Саду, Београдског драмског позоришта, Атељеа 212, у коме је остала до пензије 1989. године.

Иза Ренате Улмански су бројне улоге и признања која је добила за своју глуму. 

Чувена глумица је своју срећу пронашла поред политичара Мирка Тепавца (1922-2014), југословенског амбасадора и директора Политике.

Оливера Катарина и Миладин Шакић

Оливера Катарина (1940) била је једна од најславнијих глумица и певачица бивше Југославије. Пред њом су клечали многи мушкарци, а својевремено се шушкало да је опчинила и Јосипа Броза Тита.

Мушкарци су се наводно тукли због Оливере. Неки од филмова у којима је глумила су "Сан", "Поленов прах", "Дервиш и смрт", "Скупљачи перја"... Драма Саше Петровића донела јој је и прву награду у Кану, а тада ју је цео свет приметио због њене лепоте.

Дива Оливера Катарина имала је иза себе два брака. Први са критичарем Вуком Вучом, а други са тадашњим председником владе града Београда Миладином Шакићем, са којим је добила сина Манета Шакића (1927-1987).

Освојио ју је у 31. години. Удварао јој се данима, слао јој писма, а онда су се венчали. Били су у браку годину дана.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas