Oglas
· · Komentari: 0

ZA SRPSKIM GLUMICAMA UZDISAO SVET: Posebno su ostali upamćeni brakovi sa političarima

Glumice su oduvek privlačile pažnju javnosti, pleneći talentom, šarmom i harizom. Domaće dramske umetnice osvajale su ne samo Jugoslaviju, već i ceo svet. Ipak, posebno su ostali upamćeni brakovi sa političarima i funkcionerima.

1712390370_DFBGDEF.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Jedan od prvih funkcionera koji se oženio glumicom bio je partizanski vojskovođa Peko Dapčević (1913-1999) čije je srce osvojila lepa Milena Vrsajkov (1930-2018). NJihov brak izazvao je veliku pažnju javnosti, a neretko su privlačili dosta negativnih komentara.

Međutim, njihova ljubav uspela je da istraje uprkos gnevu komunističke partije. Pored njih dvoje na domaćoj sceni bilo je još nekoliko brakova između glumica i političara o kojima je brujala čaršija.

Mira Stupica i Cvijetin Mijatović

Glumica Mira Stupica (1923-2016) bila je jedna od najcenjenijih pozorišnih, filmskih i televizojskih umetnica 20. veka. Bila je fatalna za mnoge poznate umetnike, političare, uopšte u intelektualnim krugovima, a govorkalo se i da je u nju zaljubljen i Mika Antić.

Debitovala je 1941. godine u pozorište, a deceniju kasnije stala je prvi put pred kamere.

- Bila sam svesna da sam bila lepa. Možda ne toliko lepa koliko zanimljiva za ljude. To je fino, ali treba znati rukovati time. Uvek sam se bojala da ne povredim muškarce u odbijanju. Dovoljno je što je odbijen - govorila je Mira.

Rođena je u Gnjilanu kao Miroslava Todorović, bila je starija sestra čuvenog Bore Todoorvića. Tokom proslave 60 godina od njenog profesionalnog rada, 2001. godine, kolege su joj dale epitet "najveće srpske glumice 20. veka". Skromna Mira istakla je da ta titula pripada Žanki Stokić, te je na njenu inicijativu osnovana nagrada "Velika Žanka".

Iza sebe je imala tri braka. Prvi put se udala kada je imala samo 19 godina. Bio je to brak sa glumcem i plejbojem Milivojem ’’Mavidom’’ Popovićem, koji je trajao četiri godine. U tom braku dobila je ćerku Minu.

Drugi put se udala za Bojana Stupicu, kraj koga počiva po njenoj želji. NJihov brak počeo je da se gasi Bojanovim odlaskom na lečenje od alkohola. Preminuo je 1970. u 60. godini, a Mira ga je uvek pominjala kao najveću ljubav i osobu koja je zaslužna za njenu impozantnu karijeru.

Tri godine nakon smrti drugog supruga, Bojana Stupice, Mira stupa u brak sa Cvijetinom Mijatovićem (1919-1993), koji kasnije postaje predsednik predsedništva SFRJ.

Renata Ulmanski i Mirko Tepavac

Renata Ulamnski (1929) iza sebe ima bogatu karijeru, kako na daskama koje život znače tako i pred kamerama. Bila je članica ansambla Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, u kome je ostala do penzije 1989. godine.

Iza Renate Ulmanski su brojne uloge i priznanja koja je dobila za svoju glumu. 

Čuvena glumica je svoju sreću pronašla pored političara Mirka Tepavca (1922-2014), jugoslovenskog ambasadora i direktora Politike.

Olivera Katarina i Miladin Šakić

Olivera Katarina (1940) bila je jedna od najslavnijih glumica i pevačica bivše Jugoslavije. Pred njom su klečali mnogi muškarci, a svojevremeno se šuškalo da je opčinila i Josipa Broza Tita.

Muškarci su se navodno tukli zbog Olivere. Neki od filmova u kojima je glumila su "San", "Polenov prah", "Derviš i smrt", "Skupljači perja"... Drama Saše Petrovića donela joj je i prvu nagradu u Kanu, a tada ju je ceo svet primetio zbog njene lepote.

Diva Olivera Katarina imala je iza sebe dva braka. Prvi sa kritičarem Vukom Vučom, a drugi sa tadašnjim predsednikom vlade grada Beograda Miladinom Šakićem, sa kojim je dobila sina Maneta Šakića (1927-1987).

Osvojio ju je u 31. godini. Udvarao joj se danima, slao joj pisma, a onda su se venčali. Bili su u braku godinu dana.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas