Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МУЗИЧКА ЗВЕЗДА

Богата каријера: Ево како је изгледао глумачки живот велике даме Силване Арменулић

Рођена је у Добоју 18. маја 1939. године као Зилха Барјактаревић.

1615709063_SILVANA-AR.png
Фото: Принтсцреен / YоуТубе / србабег
Oglas

Рођена је у Добоју 18. маја 1939. године као Зилха Барјактаревић, ћерка Хајрије и посластичара Мехмеда Барјактаревића. Била је једно од десеторо браће и сестара, а живот у мало месту нимало није био лак.

Прочитајте још: Скромна жена ВЕЛИКОГ СРЦА! Ево шта је позната водитељка Ана Михајловски ДАЛА НА АУКЦИЈУ (ФОТО)

Као мала оболела је од дифтера, али је успела да се излечи и преживи, међутим, њен брат није

Зилха се уписала у основну школу 1947. године. Њен таленат за музику био је уочљив наставницима, па је почела да свира мандолину, а убрзо и да пева.

Прочитајте још: После разних навода медија зашто није присуствовала сахрани, огласила се жена Сање Балканике: "Молим вас, дозволите да душа овог великог човека почива у миру" (ФОТО)

Са шеснаест година одлази код тетке у Сарајево, где још као малолетна почиње да пева по кафанама на Илиџи. Убрзо ју је запазио хармоникаш Исмет Алајбеговић Шербо, које је, одушевивши се њеним гласом, хтео да је прикључи свом оркестру. Међутим, ова идеја се није допадала њеним родитељима, који јој, пошто је била малолетна, нису дали одобрење. Међутим, Зилха је била упорна, и они су схватили да она нећи ићи путем који они желе. Тако је у кафани Топола на Илиџи почела каријера највеће звезде народне музике.

Заносан изглед, префињен стил и анђеоски глас је оно што је красило Силвану

Поред музике, која је била примарна, окушала се и у глумачким водама. Њена заносна лепота, отмен стил одевања и мио и чаробан глас, примамили су гледаоце уз мале екране.

Прочитајте још:  САВРШЕН изглед на мрежама насупрот РЕАЛНОСТИ! ШОКИРАЋЕТЕ се када видите право лице Џенифер ЛОПЕЗ (ФОТО)

Први пут на филму се појавила 1970. године у филму "Милораде, кам бек" као певачица Рада и у серији "Камионџије". Исте године телевизијској серији "Љубав на сеоски начин" дала је посебну драж. Такође, као певачица Рада у кафани отпевала је песму "Шта ће ми живот" коју је за њу написао и компоновао њен пријатељ и колега Тома Здравковић. Песма је одмах била хит.

Године 1972. играла је улогу певачице Секе у "Лову на јелене"

Уследиле су још две улоге у два филмска остварења 1973. године. Реч је о "Концерту за комшије" и "Санитексу".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas