Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Турбулентни љубавни живот Томе Здравковића: Ево ко му је била прва супруга

Након филма "Тома", људи су кренули додатно да се интересују за турбулентан живот легендарног певача народне музике Томе Здравковића.

1703502000_cd9678f3f65f78ac52c3714390b1ccf9e2c4831e.jpg
Фото: Принтсцреен
Oglas

Када је његова биографија у питању, неисцрпна тема су жене, о којима је писао и које су биле, поред кафане и песме, суштина његовог живота.

Тома се женио четири пута. Прво за згодну црнку Олгицу, коју је упознао у зрењанинском хотелу "Војводина". Њихова ћерка Жаклина рођена је 22. новембра 1963. године, на дан када је убијен председник Џон Кенеди, а како су писали медији управо по његовој жени је и добила име. Међутим, његов први брак није дуго потрајао јер су се после неколико месеци развели у Осијеку.

У међувремену, Здравковићева кафанска каријера наставила се ангажманом у нишком хотелу Парк, одакле је прешао у београдски Градски подрум, где је три године певао сваке вечери. Управо тамо упознао је Милицу Божић с којом се после неколико месеци венчао. Милица је са Томом била у браку око две године, а оставила га је због његовог начина живота, будући да је имао пороке попут коцке и алкохола. Милица се након тога поново удала и добила је две ћерке.

Милица је преминула пре неколико година и није доживела да види филм "Тома", остварење о животу Томе Здравковића. Тома је много волео своју трећу супругу Наду коју је упознао на летовању 1972. у Будви. Одмах су се венчали, на Острву цвећа, уз песме Усније Реџепове и Анђелке Говедаревић. Али, и овај брак је врло кратко трајао, а крах љубавне везе бацио је Здравковића у очај. Наставио је да се опија, иако му је здравље било озбиљно нарушено.

Нада је једина његова супруга којој је написао песму "Надо, Надо" - "Ништа није измишљао, све што је опевао стварно му се и дешавало. Живот је писао песме, а Тома их је само записивао. Зато су и данас велики хитови. Нема човека који се у неком тренутку свог жвота не пронађе у Томиним песмама. Био је изузетно емотиван и тешко је подносио љубавне растанке. Сећам се, када се развео од треће жене, Наде, десет дана био је ван себе. Много је суза проливено док није настала песма 'Надо, Надо'. Ето, такав је био мој Тома", испричао је његов брат Новица Здравковић, који је такође преминуо.

"После развода се разболео. Када су се растали, није излазио из куће 10 дана и стално је пио. После тога је отишао у Немачку и није долазио пет година. Нада је била изузетно лепа и једина Томина супруга којој је посветио песму", испричао је једном приликом Новица.

Пре певачке каријере Тома Здравковић радио је физичке послове пошто посла у његовом родном месту није било, отишао је у Лесковац где је радио на грађевини. Одређено време је физикалисао у лесковачкој болници, а у паузама је седео на степеницама и певао. У Лесковцу је пуком случајношћу 1956. године упознао певачицу Силвану Барјактаревић, касније Арменулић. Силвана га је одвела у кафану "Радан" где је она наступала са својим оркестром. Тамо је Тома научио да пева народне и староградске песме.

У фебруару 1982. године у Дому синдиката у Београду, одржао је свој први солистички концерт после 26 година бављења музиком. Легендарни певач се појавио у улози певача у два српска филма: "Балкан Експрес" и "Боље од бекства", као и у две серије: "Докторка на селу" и "Бољи живот".

Тома се 17 година борио се са канцером простате, а на врхунцу каријере 1991. године тешка болестга је приковала за кревет и убрзо нас је напусти и оставио неизбрисиви траг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas