· · Коментари: 0

ЖИВОТИ ПУТ АМАЛ КЛУНИ: Због рата је избегла са породицом и постала једна од најуспешнијих ПРАВНИЦА данашњице

Супруга Џорџа Клунија има веома интересантну животну причу

1674912768_Foto-Profimedia-Amal-Kluni.jpg
Фото: Профимедиа

Они који приватно знају успешну Британку кажу да је реч о жени невероватног интелекта и елеганције. За своје је знање освојила "Схриглеy Аwард" на Универзитету Оксфорд и "Јацк Катз Мемориал Аwард" на Њујоршком правном факултету, на којем се и образовала. Уједно је 2013. одабрана за најзгоднију правницу у Лондону.

Либанска лепотица, коју су медији једно време називали двојницом глумице Ен Хетавеј, знатно се разликује од досадашњих Клунијевих девојака, које су углавном биле супермодели и глумице.

Њена каријера је спој хуманитарног права и међународне политике, а за 43-годишњакињу Амал, има импресивну биографију. Радила је у неколико УН-ових комисија, предавала на неколико Универзитета, као што су "Тхе Хагуе Ацадемy" и "Тхе Неw Сцхоол ин Неw Yорк". Течно говори енглески, француски и арапски, а написала је и књигу "Тхе Специал Трибунал оф Лебанон".

Данас је посвећена мајка и супруга и једна од ретких жена која се може похвалити чињеницом да је до 40. године остварила много више него што би већина целог свог живота.

Амал Аламудин рођена је 3. фебруару 1978. у Бејруту, главном граду Либана. Долази из утицајне либанске породице интелектуалаца. Њен деда је био министар у влади, а отац Рамзи Аламудин, пореклом из градића Баклине, предграђа Бејрута, пре пензије радио је као професор пословних студија на Универзитету "Америцан Университy оф Беирут".

Уједно је аутор великог броја стручне литературе. Мајка Бариа Микнас имала је успешну новинарску каријеру, радила је у утицајним средњоисточним новинама и телевизијским емисијама. Данас је запослена као дописница и уредница у новинама "Ал-Хаyат", за које је интервјуисала бројне регионалне челнике. Бариа је такође била велика лепотица када је била млађа, звали су је либанонском Лиз Тејлор. Али када је 1982. те просторе захватио рат, породица је била присиљена да побегне. Амал је имала само две године када су се њени родитељи са њом, млађом сестром Талијом и браћом Самером и Зиадом доселили у Енглеску. Сместили су се у Букингхамшајеру, где су их дочекали раширених руку. Управо је то један од разлога зашто успешна бринета разуме проблеме данашњих избеглица. Када су се она и Џорџ срели са сиријским избеглицама у Берлину, рекла им је:

“Моја породица је такође побегла од рата и имали смо срећу што нас је 1982.године, када је насиље доживело врхунац, прихватила једна европска земља”. У Енглеској је завршила основну и средњу школу, а студије права на Универзитету "Ст. Хугх’с Цоллегеу" у Оксфорду. Школовање је наставила, а титулу магистра права стекла је на "НYУ" у Њујорку. Након дипломе кратко је радила за Сонију Сотомајор, судију америчког Врховног суда. Када се 2010. вратила у Енглеску, почела је приправнички стаж у лондонској канцеларији "Доугхтy Стреет Цхамберс", где су је касније и запослили. С временом је постала једна од најпознатијих правница за људска права.

Џорџ Клуни и Амал упознали су се у Италији, тачније у његовој вили на језеру Комо. Она је у јулу 2013. пролазила туда на путу за Кан са заједничком пријатељицом. Чим ју је упознао, Џорџ је пао на њен шарм.

- Помислио сам да је прекрасна, забавна и јако паметна. Не знам да ли је и она помислила исто за мене. Вероватно је мислила да сам стар. Онда ми је послала неке фотографије које је снимила када је била овде, почели смо да се дописујемо и-мејлом и разговарамо. Након неког времена постало је јасно да је то међу нама прерасло у нешто више од пријатељства - рекао је Џорџ који је у октобру 2013. позвао Амал да га посети у лондонском студију "Аббеy Роад", где је надгледао снимање филма на којем је радио. - Био је то одличан први састанак. Затим смо отишли на вечеру. Рекла ми је: “Идемо у овај ресторан”. Био је невероватно шик. Чим смо изашли, пред вратима се створило 50 папараца. Али она се одлично снашла. Како сам био у Лондону, ствари су брзо ескалирале - каже Клуни, који је у британској престолници остао следећих шест недеља.

- Затим смо заједно провели Божић у Кабо Сан Лукасу, после чега смо отишли на сафари у Кенију. Амал обожава жирафе, то су јој најдраже животиње - испричао је. У фебруару 2014. Клуни је почео да планира просидбу. Као и сваки успешан редитељ, испланирао је све до детаља, чак и музику која ће свирати у позадини. Купио је прстен и толико успешно крио све да Амал није ништа посумњала. - Била је у Енглеској и таман је требала да крене у Лос Анђелес када је с родитељима имала озбиљан разговор. Питали су је које су моје намере.

Одговорила им је да се опусте, да смо заједно тек шест месеци. А онда се појавила код мене - каже Џорџ који ју је запросио 28. априла 2014. у свом дому. Направио им је вечеру. - Ја сам кувар у породици. Нисам направио ништа импресивно, неку тестенину. Након вечере, уз шампањац, рекао сам јој да оде до фиоке по упаљач којим ћемо запалити свеће. Отворила је и извукла прстен. Ја сам урадио све остало, клекнуо и све што се тада ради. Имао сам плејлисту с песмама покојне тетке, певачице Роузмери Клуни, чекао сам да почне "Wхy Схоулдн’т И?".

Почела је да свира, а она је зурила у прстен и говорила: “Ох, боже”. Клечао сам 20 минута и чекао да каже “да”, била је јако шокирана. Рекла је “да” тек када је ‘Гоодy, Гоодy’ почела да свира, а та баш и није романтична - нашалио се и признао да није сумњао у њен одговор.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.