· · Komentari: 0

ŽIVOTI PUT AMAL KLUNI: Zbog rata je izbegla sa porodicom i postala jedna od najuspešnijih PRAVNICA današnjice

Supruga Džordža Klunija ima veoma interesantnu životnu priču

1674912768_Foto-Profimedia-Amal-Kluni.jpg
Foto: Profimedia

Oni koji privatno znaju uspešnu Britanku kažu da je reč o ženi neverovatnog intelekta i elegancije. Za svoje je znanje osvojila "Shrigley Award" na Univerzitetu Oksford i "Jack Katz Memorial Award" na NJujorškom pravnom fakultetu, na kojem se i obrazovala. Ujedno je 2013. odabrana za najzgodniju pravnicu u Londonu.

Libanska lepotica, koju su mediji jedno vreme nazivali dvojnicom glumice En Hetavej, znatno se razlikuje od dosadašnjih Klunijevih devojaka, koje su uglavnom bile supermodeli i glumice.

NJena karijera je spoj humanitarnog prava i međunarodne politike, a za 43-godišnjakinju Amal, ima impresivnu biografiju. Radila je u nekoliko UN-ovih komisija, predavala na nekoliko Univerziteta, kao što su "The Hague Academy" i "The New School in New York". Tečno govori engleski, francuski i arapski, a napisala je i knjigu "The Special Tribunal of Lebanon".

Danas je posvećena majka i supruga i jedna od retkih žena koja se može pohvaliti činjenicom da je do 40. godine ostvarila mnogo više nego što bi većina celog svog života.

Amal Alamudin rođena je 3. februaru 1978. u Bejrutu, glavnom gradu Libana. Dolazi iz uticajne libanske porodice intelektualaca. NJen deda je bio ministar u vladi, a otac Ramzi Alamudin, poreklom iz gradića Bakline, predgrađa Bejruta, pre penzije radio je kao profesor poslovnih studija na Univerzitetu "American University of Beirut".

Ujedno je autor velikog broja stručne literature. Majka Baria Miknas imala je uspešnu novinarsku karijeru, radila je u uticajnim srednjoistočnim novinama i televizijskim emisijama. Danas je zaposlena kao dopisnica i urednica u novinama "Al-Hayat", za koje je intervjuisala brojne regionalne čelnike. Baria je takođe bila velika lepotica kada je bila mlađa, zvali su je libanonskom Liz Tejlor. Ali kada je 1982. te prostore zahvatio rat, porodica je bila prisiljena da pobegne. Amal je imala samo dve godine kada su se njeni roditelji sa njom, mlađom sestrom Talijom i braćom Samerom i Ziadom doselili u Englesku. Smestili su se u Bukinghamšajeru, gde su ih dočekali raširenih ruku. Upravo je to jedan od razloga zašto uspešna brineta razume probleme današnjih izbeglica. Kada su se ona i Džordž sreli sa sirijskim izbeglicama u Berlinu, rekla im je:

“Moja porodica je takođe pobegla od rata i imali smo sreću što nas je 1982.godine, kada je nasilje doživelo vrhunac, prihvatila jedna evropska zemlja”. U Engleskoj je završila osnovnu i srednju školu, a studije prava na Univerzitetu "St. Hugh’s Collegeu" u Oksfordu. Školovanje je nastavila, a titulu magistra prava stekla je na "NYU" u NJujorku. Nakon diplome kratko je radila za Soniju Sotomajor, sudiju američkog Vrhovnog suda. Kada se 2010. vratila u Englesku, počela je pripravnički staž u londonskoj kancelariji "Doughty Street Chambers", gde su je kasnije i zaposlili. S vremenom je postala jedna od najpoznatijih pravnica za ljudska prava.

Džordž Kluni i Amal upoznali su se u Italiji, tačnije u njegovoj vili na jezeru Komo. Ona je u julu 2013. prolazila tuda na putu za Kan sa zajedničkom prijateljicom. Čim ju je upoznao, Džordž je pao na njen šarm.

- Pomislio sam da je prekrasna, zabavna i jako pametna. Ne znam da li je i ona pomislila isto za mene. Verovatno je mislila da sam star. Onda mi je poslala neke fotografije koje je snimila kada je bila ovde, počeli smo da se dopisujemo i-mejlom i razgovaramo. Nakon nekog vremena postalo je jasno da je to među nama preraslo u nešto više od prijateljstva - rekao je Džordž koji je u oktobru 2013. pozvao Amal da ga poseti u londonskom studiju "Abbey Road", gde je nadgledao snimanje filma na kojem je radio. - Bio je to odličan prvi sastanak. Zatim smo otišli na večeru. Rekla mi je: “Idemo u ovaj restoran”. Bio je neverovatno šik. Čim smo izašli, pred vratima se stvorilo 50 paparaca. Ali ona se odlično snašla. Kako sam bio u Londonu, stvari su brzo eskalirale - kaže Kluni, koji je u britanskoj prestolnici ostao sledećih šest nedelja.

- Zatim smo zajedno proveli Božić u Kabo San Lukasu, posle čega smo otišli na safari u Keniju. Amal obožava žirafe, to su joj najdraže životinje - ispričao je. U februaru 2014. Kluni je počeo da planira prosidbu. Kao i svaki uspešan reditelj, isplanirao je sve do detalja, čak i muziku koja će svirati u pozadini. Kupio je prsten i toliko uspešno krio sve da Amal nije ništa posumnjala. - Bila je u Engleskoj i taman je trebala da krene u Los Anđeles kada je s roditeljima imala ozbiljan razgovor. Pitali su je koje su moje namere.

Odgovorila im je da se opuste, da smo zajedno tek šest meseci. A onda se pojavila kod mene - kaže Džordž koji ju je zaprosio 28. aprila 2014. u svom domu. Napravio im je večeru. - Ja sam kuvar u porodici. Nisam napravio ništa impresivno, neku testeninu. Nakon večere, uz šampanjac, rekao sam joj da ode do fioke po upaljač kojim ćemo zapaliti sveće. Otvorila je i izvukla prsten. Ja sam uradio sve ostalo, kleknuo i sve što se tada radi. Imao sam plejlistu s pesmama pokojne tetke, pevačice Rouzmeri Kluni, čekao sam da počne "Why Shouldn’t I?".

Počela je da svira, a ona je zurila u prsten i govorila: “Oh, bože”. Klečao sam 20 minuta i čekao da kaže “da”, bila je jako šokirana. Rekla je “da” tek kada je ‘Goody, Goody’ počela da svira, a ta baš i nije romantična - našalio se i priznao da nije sumnjao u njen odgovor.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.