Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Знао сам да ћу изгубити жену, ако не кренем на терапију": Принц Хари о борби са менталним здрављем

Принц Хари често је заговорник терапије и менталног здравља на самитим које посећује, посебно од кад је иступио из краљевске породице са супругом Меган Маркл

1666249013_b5972ce5136d389f28519bc712906e7d58e57e9e.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Хари зана како је тешко немати подршку, па своје искуство радо дели са другима. Сада је још једном поделио искуство са терапеутом након одрастања у краљевској породици.

- Имам терапеута. Волео бих да имам два - рекао је војвода од Сасекса током седнице, преноси Пеопле.

Ово није први пут да Хари говори о свом менталном здрављу. Прошлог маја је поделио како га је његова супруга Меган Маркл охрабрила да потражи терапију. У документарним серијама које  је креирао заједно са Опром Винфри, Хари је говорио о томе како терапија није била тема разговора у његовој породици.

Прочитајте још: Меган Маркл открила како се породица носи са губитком краљице Елизабете: "Заиста сам захвална што сам могла да будем са мужем"

- Тек када је неколико мени блиских људи почело да говори: "Ово није нормално понашање, можда би требало да погледаш ово или можда да одеш и потражиш помоц́". Одмах сам помислио, не треба ми помоц́ - присец́а се он у једној од епизода, током које такође говори о томе како су његове касне 20-те, тачније од 28. до 30. године биле период „ноц́не море“. Били су то дани пуни анксиозности и исцрпљености због краљевских дужности.

 У раним тридесетим, упознао је будуц́у супругу, која га је инспирисала да се терапијом бави озбиљније него раније.

- Знао сам да ц́у изгубити ову жену (Меган) са којом сам могао да проведем остатак живота, ако не кренем на терапију и не поправим се. То је био почетак пута учења за мене. Постао сам свестан да сам живео у балону, у овој породици, у овој институцији, био сам скоро заробљен у процесу размишљања или начину размишљања - искрен је био принц Хари, преноси Пеопле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas