· · Коментари: 0
ЕМОТИВНО

Да ли знате да ОВА ПЕСМА није била намењена Тошету Проеском? Ово је ТАЈНА хита који је снимио ПРЕД СМРТ (ВИДЕО)

Прошло је пуних 13 година од смрти Балканског анђела

1603268735_tose.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен / Хит Рецордс Оффициал

Тоше Проески, иза себе је оставио небројано хитова. Неке нумере и након његове смрти освојила су срца публике, а једна песма коју је пред смрт снимио, уопште није била намењена њему.

Прочитајте још: Његов пут ка звездама прекинула је трагедија: 13 година од смрти Тошета Проеског (ФОТО)

Сада након 13 година, свака песма Тошета Проеског, звучи као аутобиографска и да је наговештавао крај. Ипак, о нумери "Игра без граница", могло би доста тога да се каже, а сам њен аутор, непосредно након Тошетове погибије, открио је да песма уопште није била написана за њега. Како су рекли, био је то судбински одабир.

- То је песма коју сам писао пре него што сам упознао Проеског. Једно годину, две сам срео Никшу Братоша и кажем му - Имам једну песму коју не дам никоме. Никоме. То ми је толико добра песма, да ћу певати сам па макар све покварио. Али од тебе, за све оно што смо до сада сарађивали, тражим да ми је аранжерски урадиш џабе. И он пристане. Пита ме како се зове песма, ја кажем - Игра без граница -  рекао је Мирослав Дрљача Рус, који је радио са Жељком Бебеком, Црвеном јабуком, Мишом Ковачем и открио да је једном приликом возећи се са Тошетом колима, толико био упоран, да није имао друге већ да му је песму дао да сними.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ТУКА СИ... (Посветено на Тоше Проески ❤) 25.01.1981 - 25.01.2020 Текст: Маја Павловска – Маја Ангел Во сон бар дојди ми, Ко некогаш... И подолго остани, Низ истите полиња пространи... Запри, бар на момент, да ти речам: “Среќен роденден, Сонце мое”.., Затворам очи, да го видам пак, лицето твое... Како ли изгледаш сега, На триесет и девет?! Како и да е, Би те препознала, сет... Во очите криеше, цел, еден свет... Со милион прашалници, Но, без одговори, стојам... Пред и по тебе, Времето го бројам... Но, Тука си... во капките утринска роса... Тука си... во зракот, што ми милува коса... Тука си... од првото “Добро утро”, до ноќта темна, Тука си... Ти, ЉУБОВ СИ, земна... 25.01.2020 Утрехт, Холандија #хаппyбиртхдаy #тосепроески

А пост схаред бy Тос̌е Проески Оффициал (@тосепроески_) он

- Копао је нешто по мојим ЦД-овима и питао ме да ли може да чује неку песму. Када је одслушао "Игра без граница", ту је био крај, није било шансе да је дам некоме другом да сними - додао је Рус.

Након што је у студију отпевао нумеру, сви су прокоментарисали да је исувише млад за њу, али он је отпевао из прве и била је као створена за њега. 

Прочитајте још: Откривено због чега је певач Гранда ИЗВРШИО САМОУБИСТВО?!

- Одвукао ме је у страну и питао, како је отпевао. Био сам изненађен његовом изведбом и рекао сам му:  - Отпевао си је боље него што сам написао - закључио је композитор у једној емисији која је била посвећена Тошету Проеском.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.