· · Коментари: 1
ентеријер

Детаљи који ће вашу ДНЕВНУ СОБУ учинити да изгледа као из часописа

Не треба пуно.

1605436104_Depositphotos_211756732_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Дневна соба је једна од најважнијих просторија јер у њој читава породица проводи највише времена, а за удобност дневног боравка није најважнији број квадрата, већ правилан одабир намештаја и свих ситница које му дају лични печат.

Зато је потребно да тај простор буде у равнотежи између функције и удобности, а ми вам представљамо 10 основних правила која не смете да занемарите.

1. Приближите намештај

Никако не постављајте намештај на великој удаљености један од другог, јер довикивање свакако није пожељно. Зато групишите софу, фотеље и столице на једно место и тако створите простор за дружење.

Прочитајте још: Уређење дома према ФЕНГ ШУИ правилима: Кухиња је ИЗВОР ЗДРАВЉА

2. Табуре

Постоје стотине ствари које могу да преузму улогу табуреа, од ојачане кутије до плетених врећа. Стил арт деко избацио је на површину табуре као централни део у дневном боравку, а данас се ова мода вратила на велика врата.

Фото: Депосит

3. Књиге

Књиге могу бити изузетно опуштајуће у дневном боравку уколико су правилно размештене. Зато користите књиге као елемент познат и присан свима, али тако да не праве неред већ их групишите на зидовима, полицама или столовима.

4. Лампе

Осветљење је изузетно важно у ентеријеру, па је пожељно користити лампе, а најбоље је разместити их у сва четири угла како би добили „круг“ осветљења. Простор ће при том бити још угоднији уколико користите лампе које дају меко и пријатно светло.

Светло мора да буде пријатно.

Прочитајте још: Обожавате ципеле? Нека их, онда, сви виде! Ово је женски ОМИЉЕНИ део намештаја

5. Фотографије

Личне или породичне фотографије чине дневни боравак интимним. Због тога се препоручује да ставите групу фотографија на сточић или на комоду, чак и на клавир, или их једноставно окачите на зид користећи одговарајуће рамове како би дали лични печат вашем дневном боравку.

6. Биљке

Оплемените ентеријер природним биљкама. То је проверен начин да простор учините пријатнијим. Осим тога што чисте ваздух, биљке већих димензија представљају прави украс у било којој просторији.

Фото: Депосит

7. Завесе

Кратке, полукратке и дуге завесе заокружују цео простор, дајући му финални печат. Штедише треба да знају да дуге завесе уједно чувају температуру, па и ваш рачун за струју.

8. Иновативни сточићи

Стари ковчези, огромни табуреи, жичане корпе... могу да постану клуб сточићи и углавном су добродошли у већини дневних боравака. Треба само водити рачуна о томе да њихова висина буде одговарајућа и у складу са осталим намештајем у простору.

Теписи могу да повежу целокупан простор.

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

9. Декорација

Опрез је најбољи савет. Ове мале ствари у великим количинима распоређене у дневном боравку могу да разбију осећај удобности за којим трагате. Наћи праве ситнице није лако, а ту су и успомене с путовања и поклончићи од пријатеља, па врло лако могу да претворе простор у радњу с предметима од 100 до 500 динара. Стога је најбоља пракса да одаберете оне које вам у први мах делују као најбољи избор, а потом да њихов број преполовите.

10. Тепих

Теписи могу да одреде ваш стил. Они могу да буду она важна копча која ће да повеже целокупан простор и заокружи стил. Ускладите га најпре са обликом и материјалом вашег намештаја, а затим и са завесама и можете бити сигурни да сте направили прави избор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.