· · Коментари: 0
брига

Како да заштитите бебу од хладноће током зимских шетњи: Важно је да знате!

Излазак напоље је свакако једна од недоумица родитеља, нарочито током хладних зимских месеци.

1608379849_Depositphotos_33791493_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Не заборавите - важно је бебу изводити напоље на свеж ваздух. То беби помаже да се навикне на временске циклусе, а у исто време јој помаже и да се умири.

Ипак, имајте на уму једно - ако је температура заиста много ниска, избегните тог дана шетњу са бебом. Новорођенче још увек нема способност саморегулације температуре. Изводите бебу на кратко, а игру на снегу сачувајте за наредну годину.

Прочитајте још: Интернет, како то нестварно звучи! Ко има више компјутера - сиромашни или богати?

Будите обазриви са прекривањем колица
Можда мислите да ће ћебе преко колица загрејати бебу и учинити јој добро. Ипак, то може направити проблем да беба нема довољно ваздуха да дише. Будите обазриви и са пластичним прекривачима, такође.

А како да беба остане здрава и сигурна током зиме? Издвајамо важне савете!

Слојевите облачење

Ако и вама прија јакна преко одеће, зар мислите да вашој бебици неће? Слојевито облачење вам даје прилику да се лакше прилагођавате бебиним потребама. Прво обуците боди дужих рукава, потом панталонице и блузицу, а након тога следе јакна, капа, рукавице и све што мислите да ће угрејати бебу.

Ако се беба тресе, или су јој руке, стопала, лице хладни и црвени, одмах је унесите унутра.

Не заборавите 'пропратну опрему'

Капа, рукавице, шал и топла обућа су обавезни! Увек проверавајте да ли је беби неудобно и да ли јој нешто од тога смета.

Одржавајте нормалну температуру док сте унутра
Сви се бринемо да беби не буде хладно у кући, али и претопла просторија може бити проблем. Превише топлоте исушиће ваздух, што ће лоше утицати на бебину кожу. И када спава будите обазриви.

Прочитајте још: Млада мама открива зашто морате ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО да перете дечије плишане играчке!

Спречите исушивање бебине коже

Хладне температуре, мањак влажности и рециркулација ваздуха могу довести до сушења бебине коже. Пречесто купање, нарочито зими, може довести до исушивања.

Када купате бебу немојте користити врелу воду већ топлу и немојте је предуго држати у сапуници. Користите крему која ће хидрирати кожу након купања. Уколико приметите црвенило или иритације на кожи, обратите се лекару.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.