· · Коментари: 0
расположење

Како СПАВАЋА СОБА утиче на стрес? Ове ствари морају бити на свом месту

Најмање времена проводимо у спаваћој соби и често је занемарујемо.

1618827813_Depositphotos_217636224_s-2019.jpg
Фото: Депосит

С обзиром на то да већина људи најмање времена током дана проводи у спаваћој соби, терапеут Вина Колинс каже да је људи често занемарују. Али, не би требало.

- Наше кућно окружење повезано је с целокупним здрављем - рекла је за Инсидер Сесил Арен, терапеут која води подцаст о менталном здрављу под називом Гет Ментал.

Управо зато су њих две откриле које три ствари у вашој спаваћој соби могу изазвати стрес.

Прочитајте још: Шта омиљена грицкалица говори о вама: Крекере воле ОСЕТЉИВИ, переце КРЕАТИВНИ, а чипс...

1. Немате довољно места за одлагање ствари

Коинс каже да непостојање одговарајућег простора за одлагање ваших ствари може довести до претрпаног простора и нереда, а то може отежати опуштање.

- Ослобађањем простора дајете и свом уму предах - рекао је Марк Левен, терапеут и оснивач ЛаунцхПад саветовања.

Због тога се Арен труди да не ствара неред у просторијама у којима живи и каже да се решава "ствари које су сломљене или јој више не служе или не доносе вредност у животу".

Да би спаваћа соба постала оаза мира и место за опуштање након дугог стресног дана, сложите кревет и одложите одећу на одговарајуће место.

2. Неуредни кревети

"Неуредан кревет још је један пример неорганизованости због које вам спаваћа соба може изазвати стрес", рекла је Арен.

Прочитајте још: Несигурност и аутодеструктивност пратили су је у стопу: Познату "принцезу Холивуда" мушкарци су злостављали, она је спас тражила у алкохолу, а умрла је од "мистериозне болести"

Слагање кревета једноставан је задатак због ког ћете се осећати продуктивно већ на почетку дана.

3. Разбацана гаредроба

Колинс сматра да хрпе гардеробе могу да иyаyову стрес и осећај скучености. Међутим, није проблем само гаредроба коју сте немарно оставили на кревету или столици него и она одећа коју сте гурнули у ормар, а коју не носите.

- У ормар можемо стрпати толико одеће да нам то онемогућава да видимо сву одећу коју имамо - рекла је Колинс, што нам онемогућава да носимо многе предмете које волимо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.