Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТАРОСТ

Људи рођени у овом месецу су најдуговечнији: Ево зашто!

Деца рођена у овом месецу мање су изложена сезонским болестима.

1612170195_Depositphotos_293088748_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Људи рођени у октобру имају веће шансе да доживе дубоку старост, показало је једно истраживање.

Прочитајте још: Добитник је Нобелове награде, једна улицу у Београду носи назив по њему, а преминуо је на данашњи дан

Наиме, истаживачи са Универзитета Чикаго упоредили су податке стогодишњака  рођених у октобру у периоду између 1880. и 1895. године са подацима њихове браће и сестара, као и брачних партнера.

Велику улогу у дуговечности игра генетика

Студија је показала да особе рођене у октобру имају много веће шансе да доживети стоту од оних рођених у априлу. Такође, установили су да људи рођени у септембру и новембру такође живе дуже од просека.
Постоји неколико теорија које покушавају да објасне податке до којих је дошла нова студија. Према једној теорији, бебе рођене у октобру су мање изложене сезонским болестима јер у октобру нема екстремно ниских и високих температура, за разлику од деце рођене током лета или зиме.

Прочитајте још: Када је младић (29) отворио поклон остао је без речи: Девојка му приредила незаборавно изненађење

Можда рођење током јесени има штити од сезонских болести, а то може утицати, на нечију дуговечност. Ипак, истраживачи нису сасвим сигурни у то.

Шта све утиче на дуговечност?

Много фактора је у игри, а велику улогу игра генетика. На дуговечност више утичу навике у исхрани, физичка активност, избегавање лоших навика, попут пушења и других порока.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas